Ουκρανοί μετέτρεψαν σε βόμβα το Toyota Mirai!

Ενόσω ο πόλεμος στην Ουκρανία καλά κρατεί, οι στρατιώτες της χώρας εφευρίσκουν ολοένα νέους τρόπους για να χτυπούν τους Ρώσους. Μια εφευρετικότητα αναγκαστική, καθώς οι πόροι, η τεχνολογία και τα πολεμοφόδια των δυο κρατών δεν συγκρίνονται. Παρόλα αυτά, οι Ουκρανοί μαχητές καταφέρνουν καίρια χτυπήματα, ακόμα κι αν χρειάζεται να μετατρέπουν σε βόμβες αυτοκίνητα όπως το Toyota Mirai!

Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας αντλούν ό,τι μπορούν από κατεστραμμένα ή εγκαταλελειμμένα οχήματα, που χρησιμοποιούν κάποιο είδος εξηλεκτρισμού για την κίνησή τους. Φυσικά τα περισσότερα είναι ηλεκτρικά, κυρίως Tesla, από όπου οι Ουκρανοί παίρνουν τις μπαταρίες, τους κινητήρες, πλεξούδες και οτιδήποτε σχετικό μπορεί να χρησιμεύσει, αφενός στην κατασκευή τηλεκατευθυνόμενου αφετέρου βόμβας. Ένα Model 3, ας πούμε, μπορεί να κάνει και τα δύο: το μοτέρ και τα ηλεκτρονικά του να είναι η πλατφόρμα ενός τροχήλατου drone, την ώρα που η τεχνητή υπερφόρτωση ή υπερθέρμανση της μπαταρίας θα το κάνει να εκραγεί (ασύγκριτα περισσότερο αν φέρει εκρηκτικά πάνω του) – με διπλό όφελος μάλιστα, καθότι όπως ξέρουμε οι φωτιές των ηλεκτρικών θέλουν τόνους νερό για να σβήσουν. Μετά, υπάρχει και η εναλλακτική του υδρογόνου.

Με κάποιο τρόπο ένα Toyota Mirai βρέθηκε στην περιοχή Vovchansk, στα βόρεια της χώρας, την οποία οι Ρώσοι έχουν επιχειρήσει ανεπιτυχώς να καταλάβουν. Σύμφωνα με το Euromaidan Press , οι Ουκρανοί πήραν τη δεξαμενή υδρογόνου του ιαπωνικού μοντέλου, την ενίσχυσαν με πλαστικά εκρηκτικά και την τοποθέτησαν σε αυτοσχέδιο τηλεκατευθυνόμενο. Στη συνέχεια το οδήγησαν μέσα από μια μισογκρεμισμένη γέφυρα, σε σημείο που το κάλυπταν τα δέντρα, και το πυροδότησαν σε εργοστάσιο όπου φέρεται να υπήρχαν πυρομαχικά των Ρώσων!

Όπως αναφέρουν ειδικοί, τα σχεδόν 5,5 κιλά H2 που περιέχει και πρεσάρει στα 10.000 psi η δεξαμενή (βάρους 52 κιλών) του προηγούμενου Mirai, μπορούν να παράγουν ως 677.6 megajoules ενέργειας – κάτι ανάλογο με το αντίστοιχο 162 κιλών TNT, αν σκάσουν! Αυτό ακριβώς έκαναν οι Ουκρανοί, κατασκευάζοντας ενδεχομένως τη μικρότερη βόμβα υδρογόνου στα χρονικά των πολεμικών επιχειρήσεων! Δείτε στο παρακάτω link το εντυπωσιακό «μπαμ», όπως καταγράφηκε από drone που περιπολούσε στην περιοχή.

https://x.com/Deepstate_UA/status/1817640662365503883?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1817640662365503883%7Ctwgr%5Eaef4bc3618de0c6f5206804b86851b9f2f6ec188%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.thedrive.com%2Fnews%2Fukrainians-turned-a-toyota-mirai-into-a-hydrogen-bomb-to-use-against-russia

Get it on Google Play Download on the App Store