Lancia Delta Martini μας μεθάει με τα κάλλη της

Στο άκουσμα του ονόματος Lancia, ένα μοντέλο έρχεται αμέσως στο νου, όλων των «βενζινοαίματων». H Delta Integrale, ανεξαρτήτως έκδοσης, ισχύος, χρονολογίας και λοιπών στοιχείων. Η φουσκωμένη σιλουέτα, τα χαρακτηριστικά διπλά φανάρια, η σχεδόν κάθετη αεροτομή και οι 15άρες της Speedline είναι χαραγμένα στο μυαλό, ενώ η αγάπη για την Ιταλίδα αναζωπυρώνεται κάθε φορά που εμφανίζεται ένα άριστα διατηρημένο μοντέλο προς πώληση. Ειδικά όταν είναι ντυμένο στα χρώματα της Martini.

Η Integrale που μας κάνει να ψάχνουμε τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς, μπας και, είναι μία από τις μόλις 310 Martini 6 Evoluzione. Ειδικές εκδόσεις των Integrale υπάρχουν πολλές, η συγκεκριμένη όμως είναι μια από τις πλέον σημαδιακές. Εκτός της εσάνς Martini, το «6» αντιπροσωπεύει το 6ο συνεχόμενο πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Lancia στο WRC. Η Martini 6 Evoluzione βασίστηκε στην Evo I και αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο με την Evo II, με τον 2λιτρο DOHC τετρακύλινδρο τούρμπο να αποδίδει 210 ίππους και 300 Nm ροπής, κινώντας τους τέσσερις τροχούς σε κατανομή 56/44 εμπρός-πίσω και προσφέροντας επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 5,4 δλ. και τελική ταχύτητα 220 χλμ./ώρα.

Η συγκεκριμένη μετράει 30 χρόνια καριέρας, έχοντας πρωτοκυκλοφορήσει το 1992 και καταγράψει μέχρι σήμερα 46.614 χλμ. Όπως λέγαμε, Integrale σε σπάνια έκδοση και διατηρημένη σε καινουργή κατάσταση ισοδυναμεί με επένδυση/πηγή εισοδήματος/χρυσωρυχείο. Με αυτό κατά νου, συν την προϊστορία πολλών Martini που έχουν πωληθεί για πάνω από 200.000-210.000 ευρώ, οι 99.000 δολάρια (92.768 ευρώ) θεωρούνται όχι απλά λογική τιμή αλλά μέχρι χαμηλή! Βέβαια απομένουν 2 μέρες για την ολοκλήρωση της δημοπρασίας, οπότε σίγουρα θα υπερβεί τις 100.000 δολάρια.

Get it on Google Play Download on the App Store