Καθ’ οδόν το νέο και αμιγώς ηλεκτρικό Nissan Micra

Η πέμπτη γενιά του Nissan Micra βρίσκεται στην αγορά από το 2016. Εδώ και 2 χρόνια έχει επισημοποιηθεί πως η έκτη θα είναι αμιγώς ηλεκτρική, ερχόμενη προς τα τέλη του 2024. Το νέο Renault 5 και το rendering του Auto Express μας δίνουν τόσο πληροφορίες, όσο και εικόνες από το επικείμενο νέο Micra.

Καταρχάς ακόμα δεν έχει «κλειδώσει» ότι θα λέγεται έτσι, αλλά είναι το πιθανότερο σενάριο. Το ολοκαίνουργιο σουπερμίνι της Nissan θα διακρίνεται για το κυκλικό μοτίβο των φαναριών, άσχετα που στο προφίλ η ομοιότητα με το όμορο R5 (ιδίως στη διαμόρφωση της οροφής και της πίσω κολώνας) είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Το νέο Micra θα κινηθεί σε παρεμφερείς διαστάσεις με το σημερινό, ενώ δεν αποκλείεται να είναι και ελαφρώς μικρότερο. Το τρέχον μοντέλο φτάνει στα 3.999 χλστ. ενώ το 5 E-Tech Electric, πάνω στο οποίο θα βασιστεί ο Ιάπωνας αδελφός του, δεν ξεπερνά τα 3,92 μέτρα. Από εκεί περιμένουμε και τις επιλογές στα κινητήρια σύνολα, με 3 εκδόσεις ισχύος (95, 120 και 150 άλογα) και 2 μπαταρίες (40 kWh και 52 kWh).

Ο, προς το παρόν αβάπτιστος, διάδοχος του Micra θα βασίζεται στην επίσης ολοκαίνουργια πλατφόρμα CMF B-EV, που έχει εξελιχθεί από τις Renault, Nissan και Mitsubishi αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το πρόγραμμα Ambition 2030 της Nissan προβλέπει το λανσάρισμα αρκετών EVs, μεταξύ των οποίων ένα νέο crossover που θα τοποθετηθεί κάτω από το Ariya και θα συμπληρώσει τόσο αυτό, όσο και το LEAF. Συγκεκριμένα οι Ιάπωνες σκοπεύουν να παρουσιάσουν 30 νέα μοντέλα εντός της επόμενης τριετίας, εκ των οποίων τα 16 θα κινούνται αποκλειστικά με το ρεύμα.

Get it on Google Play Download on the App Store