Η VW σκέφτεται νέο Scirocco με 400 άλογα!

Το Scirocco αποχώρησε από την αγορά το 2017, πληρώνοντας το «μάρμαρο» των χαμηλών πωλήσεων γενικά στα mainstream κουπέ. Μια κατηγορία που χρόνια τώρα, παλεύει να μην εξαφανιστεί. Η αμέσως πιο πάνω, όμως, τα πηγαίνει μια χαρά. Εκεί, δηλαδή, όπου η Ford Mustang πάει από ρεκόρ σε ρεκόρ ταξινομήσεων. Κάπως έτσι μπαίνει σε δεύτερες σκέψεις η VW, βάζοντας δυνατά στο τραπέζι το ενδεχόμενο επιστροφής του θρυλικού ονόματος.

Σύμφωνα με το βρετανικό Autocar, που επικαλείται πηγές από το Βόλφσμπουργκ, οι Γερμανοί σκέφτονται σοβαρά το λανσάρισμα τρίτης γενιάς για το Scirocco. Κατάλληλα προσαρμοσμένης στα δεδομένα της εποχής πάντα, τουτέστιν ηλεκτρικό. Όχι ό,τι κι ό,τι όμως, αλλά βασιζόμενο σε Porsche! Συγκεκριμένα στην πλατφόρμα των επόμενων Boxster/Cayman, η οποία θα δίνει τεράστια έμφαση στην κατανομή του βάρους – άρα και τα δυναμικά χαρακτηριστικά. Οι μπαταρίες θα τοποθετούνται στο κέντρο και όσο χαμηλότερα γίνεται στο Porsche Premium Electric πάτωμα, σε συνδυασμό είτε με μονό είτε με διπλό ηλεκτροκινητήρα.

Όπως αναφέρουν οι Άγγλοι, στην πρώτη (και πισωκίνητη) περίπτωση θα μιλάμε για 300 ίππους. Στη δεύτερη, τετρακίνητη και ισχυρότερη για 400 άλογα. Συνεπώς έχουμε ένα πολύ βάσιμο σενάριο για νέο Scirocco R, που θα φέρνει σε Audi RS 3! Από πλευράς κίνησης και ισχύος, βέβαια, όχι κινητήριου συνόλου. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, το τελευταίο (και μπροστοκίνητο) Scirocco R είχε 280 ίππους και 350 Nm από τον 2.0λιτρο TSI. Κάτι που σημαίνει ότι αν επαληθευτούν οι φήμες, το βασικό νέο Scirocco θα είναι ισχυρότερο από το κορυφαίο προηγούμενο.

Οι νέες και αμιγώς ηλεκτρικές Boxster/Cayman θα βγουν στην αγορά το 2025, οπότε σίγουρα μετά από αυτές θα έρθει -αν έρθει- το νέο Scirocco.

Get it on Google Play Download on the App Store