Η Renault «γλεντάει» την Tesla σε διαφήμιση (+video)

Η συνήθεια της Tesla να κάνει στομφώδεις ανακοινώσεις για οχήματά της, την αφήνει συχνά-πυκνά έκθετη στα μάτια του καταναλωτικού κοινού και των άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών. Η Renault αποφάσισε να τρολάρει την αμερικανική φίρμα για το Model Y, βάζοντας μπροστά το «Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024».

Το Auto Express είχε πάρει για δοκιμή το Scenic E-Tech, με τα συμπεράσματα να είναι αποθεωτικά για το γαλλικό SUV. «Ντροπιάζει το Model Y σε τιμή και αυτονομία» ήταν το πόρισμα των Άγγλων, ηχώντας σαν αγγελική μελωδία στα αυτιά της Renault. Κάτι που δεν έμεινε ανεκμετάλλευτο από τους Γάλλους, λανσάροντας μια διαφήμιση με στόχο κατευθείαν στο ανταγωνιστικό μοντέλο της Tesla. Η Renault ετοίμασε μια διαδραστική διαφημιστική πινακίδα σε έναν χώρο στάθμευσης, η οποία μόλις εμφανιστεί Model Y αρχίζει να «κουλαντρίζει» τον οδηγό του με χιουμοριστικά, αλλά ταυτόχρονα καυστικά, μηνύματα.

H κανονική μορφή της πινακίδας έχει το Scenic E-Tech στο προσκήνιο, συνοδευόμενο από την επίμαχη κριτική του Auto Express. Όταν, όμως, εμφανίζεται κάποιο Model Y, τότε η κατάσταση γίνεται interactive και η ταμπέλα απευθύνεται στο Tesla. Το πιο ωραίο μήνυμα, που μάλιστα έκανε τον οδηγό του Model Y να φύγει, είναι ένα κατακέφαλο «πιθανόν είσαι κάπου αλλού καλύτερο», αναφερόμενο στην ήττα του αμερικανικού SUV από το ηλεκτρικό Scenic στην τιμή και την αυτονομία. Για να έχουμε μια εικόνα, η κορυφαία έκδοση του Scenic E-Tech σε αυτονομία (με τη μπαταρία των 87 kWh) φτάνει τα 625 χλμ. ενώ η αντίστοιχη του Model Y δεν ξεπερνά τα 532 χλμ. (στη Μεγάλη Βρετανία, στην υπόλοιπη Ευρώπη έχουμε με 600 χλμ.), με τις τιμές να διαμορφώνονται αντίστοιχα από 40.995 και 52.990 λίρες αντίστοιχα (48.556 και 62.764 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store