Η Hyundai εξελίσσει off road έκδοση του Ioniq 5

Τα βουνά και τα λαγκάδια ετοιμάζεται να πάρει το Ioniq 5, καθώς η Hyundai εξελίσσει την περιπετειώδη και off road εκδοχή του επιτυχημένου της ηλεκτρικού. Μια έκδοση μάλιστα που δεν θα είναι μόνο look, αλλά θα συνοδεύεται από πραγματικές εκτός δρόμου ικανότητες.

Η είδηση μας έρχεται από το The Korean Car Blog, το οποίο εντόπισε ένα βαριά καμουφλαρισμένο πρωτότυπο με χωμάτινους τροχούς και αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Το καμουφλάζ κατά πάσα βεβαιότητα κρύβουν τα προστατευτικά στο αμάξωμα, ενδεχομένως και κάποιες σκληροτράχηλες λεπτομέρειες (αυτοκόλλητα, σήματα κλπ), ενώ θεωρείται δεδομένη η παρουσία μαύρων στοιχείων (ζάντες, πλαστικά κι ούτω καθεξής), δημιουργώντας είτε διχρωμία (με άλλο χρώμα στο αμάξωμα) είτε total black παρουσιαστικό. Διαφορετικοί θα είναι και οι προφυλακτήρες, ενώ αναμένεται να πάρουν θέση έξτρα ποδιές για την προστασία της μπαταρίας.

Το Ioniq 5 XRT, όπως θα είναι το όνομα της έκδοσης, θα έχει σίγουρα νέα ανάρτηση με στήσιμο προσανατολισμένο για χώμα, πέτρες και λάσπες, ενώ το ίδιο θα πρέπει να περιμένουμε στα προγράμματα λειτουργίας του συστήματος κίνησης. Λογικά θα είναι στάνταρ η AWD παραλλαγή, ωστόσο δεν αποκλείεται να βάλουν την XRT φορεσιά και τα πισωκίνητα Ioniq 5. To λανσάρισμα του πολύ ενδιαφέροντος μοντέλου θα πραγματοποιηθεί στο δεύτερο μισό της χρονιάς για την αγορά της Κορέας, με την Αμερική και την Ευρώπη να χρειαστεί να περιμένουν μερικούς μήνες παραπάνω (άρα προς τέλος του 2024).

Get it on Google Play Download on the App Store