Η Hyundai απειλεί τα χρονόμετρα στο Pikes Peak

Η Hyundai έχει ξεκινήσει «πυραυλοκίνητα» τη νέα σεζόν του WRC, με 2 νίκες στους ισάριθμους πρώτους αγώνες της σεζόν. Οι επιτυχίες άνοιξαν την όρεξη των Κορεατών, οι οποίοι εκτός από τους τίτλους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ θέλουν και το απόλυτο ρεκόρ στο Pikes Peak.

Τελευταία φορά που η Hyundai επιχείρησε να σπάσει τα χρονόμετρα στην ιστορική ανάβαση, ήταν το 2013 με το PM580T των φωτογραφιών. Τότε είχε γράψει χρόνο 9:02:192, κατακτώντας τελικά τη δεύτερη θέση γενικής. Τώρα η φίρμα από τη Σεούλ επιστρέφει στο καλιφορνέζικο βουνό, με στόχο την κορυφή. Προκειμένου να τα καταφέρει μάλιστα, δεν θα κατεβάσει ένα ή δύο αυτοκίνητα, αλλά τέσσερα! Το πρώτο θα έχει στα πηδάλια τον Paul Dallenbach, νικητή γενικής στο Pikes Peak το 1993. Το δεύτερο τον Robin Shute, έναν άνθρωπο με ακόμα περισσότερα παράσημα στη συγκεκριμένη ανάβαση καθώς έχει κερδίσει 4 φορές. Στο τρίτο αυτοκίνητο θα αναλάβει καθήκοντα ο οδηγός του WRC Dani Sordo, ενώ το μπάκετ του τέταρτου είναι ακόμα κενό. Δεδομένα, πάντως, θα καταληφθεί από οδηγό με πλούσιο παλμαρέ.

Για το ίδιο, το αυτοκίνητο, τώρα δεν γνωρίζουμε τίποτα, πέρα από ότι θα είναι πρωτότυπο της κορυφαίας κατηγορίας. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ωστόσο τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το αμιγώς ηλεκτρικό σενάριο. «Το Pikes Peak είναι μια από τις μοναδικές και ιστορικές προκλήσεις που έχουν απομείνει ακόμα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό», δήλωσε ο Randy Parker, CEO της Hyundai Αμερικής. «Έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου, απλά και μόνο γιατί το βουνό δεν υποχωρεί ποτέ. Ο καιρός δυσκολεύει εξαιρετικά την πραγματοποίηση ενός καθαρού περάσματος, κάτι που σημαίνει ότι για να κατακτήσεις το βουνό πρέπει όλα να πάνε τέλεια. Απαιτείται τεράστια προετοιμασία και αρκετή τύχη για να σπάσεις ρεκόρ. Η συμμετοχή στο Pikes Peak θα αποδείξει τη δυναμική που έχουν αυτά τα τέσσερα αυτοκίνητα». Υπομονή μέχρι τις 23 Ιουνίου, για να δούμε αν η Hyundai θα τα καταφέρει.

Get it on Google Play Download on the App Store