Η BYD στην Ελλάδα μέσω του Ομίλου Σφακιανάκη

Η BYD, ο κορυφαίος κατασκευαστής οχημάτων νέας ενέργειας (Νew Energy Vehicles) και μπαταριών για ηλεκτρικά παγκοσμίως, όρισε τον Όμιλο Σφακιανάκη ως επίσημο διανομέα στην Ελλάδα. Μια συνεργασία που στόχο έχει την επιτάχυνση της υιοθέτησης των NEVs στη χώρα μας, παρέχοντας στους πελάτες πρόσβαση στα εξαιρετικά προηγμένα οχήματα της BYD μέσω ενός δικτύου φυσικών σημείων πώλησης και aftersales, καθώς και διαδικτυακά.

Η συνεργασία μεταξύ του Ομίλου Σφακιανάκη και της BYD αντικατοπτρίζει το όραμα αειφορίας και των δύο εταιρειών. Η BYD είναι παγκοσμίως γνωστή για την πρωτοποριακή της τεχνογνωσία στην ανάπτυξη μπαταριών ισχύος και την καινοτομία στις φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες για ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Η BYD είναι ο μοναδικός κατασκευαστής με σημαντικές κατακτήσεις σε κορυφαίες τεχνολογίες ηλεκτρικών οχημάτων, μπαταρίες, κινητήρες και συστήματα ελέγχου κινητήρων. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η BYD είχε δεσμευτεί και το έπραξε, να έχει διαθέσει έως και τον Φεβρουάριο του 2024 περισσότερα από 6,5 εκατομμύρια επιβατικά Οχήματα Νέα Ενέργειας, ενισχύοντας τα διαπιστευτήρια της μάρκας καθώς εισέρχεται σε νέες αγορές στην Ευρώπη. Το αποτύπωμα της BYD καλύπτει πλέον έξι ηπείρους, περισσότερες από 70 χώρες και πάνω από 400 πόλεις, εξοικονομώντας εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που ισοδυναμούν με 50 εκατομμύρια τόνους CO2 έως και τον Φεβρουάριο του 2024.

Ο Όμιλος Σφακιανάκη από τη μεριά του έχει δεσμευτεί να επιταχύνει τον μετασχηματισμό της Ελλάδας στην ηλεκτροκίνηση και να προσφέρει περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές, μέσω σημαντικών επενδύσεων σε κανάλια διανομής και σχετικές υποδομές. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Σφακιανάκη, Σταύρος Π. Τάκη: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συνεργασία μας με την BYD, τον κορυφαίο κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων (NEV) στον κόσμο, γνωστό για την πρωτοποριακή τεχνολογία μπαταριών, την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων του, τις υψηλές επιδόσεις τους στον τομέα της αυτονομίας και την ευρεία απήχηση του σχεδιασμού τους. Είμαι βέβαιος ότι θα διαδραματίσουμε κεντρικό ρόλο στο στρατηγικό σχέδιο της Ελλάδας για τη διάδοση της ηλεκτροκίνησης, παρέχοντας στους πελάτες μας προϊόντα επόμενης γενιάς που υποστηρίζονται από τα ανώτερα διαπιστευτήρια ασφάλειας της BYD και τη διασφάλιση της καλύτερης στην κατηγορία της υποστήριξης aftersales του Ομίλου».

Από πλευράς διαθέσιμων μοντέλων τώρα, η ευρωπαϊκή γκάμα της BYD αποτελείται από τα Dolphin, Seal, Atto 3, Han, Tang και Seal U. Ακόμα δεν υπάρχει διαθέσιμος τιμοκατάλογος, ωστόσο είναι σίγουρη η έλευση των Seal και Atto 3. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το site της εταιρίας για την Ευρώπη.

Get it on Google Play Download on the App Store