Φωτιά σε εργοστάσιο εταιρίας με ηλεκτρικά (+video)

Απόλυτα ενδεικτική του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η είδηση για πύρινη λαίλαπα που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου στο εργοστάσιο της Rivian, καταστρέφοντας πάνω από 50 οχήματα.

Η φωτιά ξέσπασε στον προαύλιο χώρο, όπου βρίσκονταν R1T και R1S που περίμεναν να φορτωθούν σε νταλίκες για να κατευθυνθούν στις αντιπροσωπείες και από εκεί, στους ιδιοκτήτες τους. Γύρω στους 50 από αυτούς (57 λέγεται ότι είναι τα κατεστραμμένα Rivian) θα πρέπει να περιμένουν αρκετά για να πάρουν τα νέα τους αυτοκίνητα, καθώς η πυρκαγιά τα κατέστρεψε ολοσχερώς. Τα αίτια πίσω από την καταστροφή παραμένουν άγνωστα. Περί τις 10 το βράδυ του Σαββάτου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και επεκτάθηκε τάχιστα, ωστόσο ευτυχώς τα συστήματα πυρόσβεσης της Rivian και η άμεση προσέλευση της πυροσβεστικής κατάφεραν να θέσουν τις πύρινες γλώσσες υπό έλεγχο.

Οι πυροσβέστες παρέμειναν μέχρι τις πρώτες μεσημεριανές ώρες της επομένης, προκειμένου να προλαβαίνουν τις αναζωπυρώσεις από τις διαρκείς εκρήξεις των μπαταριών – έργο που έγινε εκθετικά δυσκολότερο, καθότι στο εργοστάσιο του Ιλινόι βρίσκονταν πάνω από 120 οχήματα παρκαρισμένα. Η πυροσβεστική αναγκάστηκε να καταβρέξει και όσα δεν είχαν πάρει φωτιά, για λόγους πρόληψης, ρίχνοντας παράλληλα διαρκώς νερό και επιβραδυντικό υγρό σε εκείνα που κάηκαν. Όπως είπαμε τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται, αλλά οι εκτιμήσεις των ειδικών «φωτογραφίζουν» ως ένοχη κάποια συστοιχία. Και δεν μιλάμε για μικρή μπαταρία, αλλά για μονάδα 135 kWh. Όσο για το κόστος των ζημιών; Εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια, συν το ενδεχόμενο ακύρωσης παραγγελιών λόγω καθυστερήσεων στις παραδόσεις.

Get it on Google Play Download on the App Store