Επίσημο: Μόνο ηλεκτρικό το επόμενο Honda NSX

Είναι γνωστό πως επόμενο NSX θα υπάρξει (ευτυχώς) και ότι θα κινείται αποκλειστικά μέσω ηλεκτροκίνησης (δυστυχώς). Μέχρι τώρα υπήρχε μια ελπίδα για αλλαγή πλάνων, όμως πλέον πάει κι αυτή. Η Acura επισημοποίησε τον ερχομό ενός αμιγώς EV sportscar, που θα έρθει είτε να διαδεχθεί είτε να αντικαταστήσει εντελώς το NSX.

O εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Acura, Shinji Aoyama, το επιβεβαίωσε, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Θα παρουσιάσουμε ένα ολοκαίνουργιο σπορ μοντέλο το 2027 ή το 2028. Μπορεί να μην το πούμε καν NSX, αλλά θα είναι αντίστοιχης φιλοσοφίας και αμιγώς ηλεκτρικό», είπε ο Ιάπωνας. Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Βάση του project θα είναι η νέα πλατφόρμα 0 Series, η οποία δίνει έμφαση στη λεπτή και ελαφριά προσέγγιση. Μέσω αυτού του πατώματος, ακόμα και με το μέγεθος-βάρος των μπαταριών, θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα όσο το δυνατόν ελαφρύτερο αυτοκίνητο». Ούτως ή άλλως, και το προηγούμενο υβριδικό NSX ελαφρύ δεν το έλεγες, με βάρος πάνω από 1.800 κιλά. Μια ιδέα του πώς θα είναι το πολυαναμενόμενο sportscar, μας είχε δώσει το πρωτότυπο Electric Vision.

Αναφορικά με τα μηχανικά μέρη του NSX MK3 τώρα, αντιλαμβανόμαστε ότι είναι πολύ νωρίς για να υπάρχει ενημέρωση. Πριν δυο χρόνια ο αντιπρόεδρος της Acura δήλωνε πως, σε αντίθεση με πολλά ηλεκτρικά supercars/hypercars, «δεν θα έχει προτεραιότητα τις επιδόσεις μόνο στην ευθεία». Με δεδομένο ότι το NSX MK2 απέδιδε 608 άλογα και 667 Nm στην κορυφαία έκδοση Type S, επιταχύνοντας στο 0-100 χλμ./ώρα εντός 2,7 δλ., υποθέτουμε ότι το επόμενο (λέγεται-δεν λέγεται NSX) θα συνοδεύεται μίνιμουμ από ανάλογα χαρακτηριστικά. Υπομονή μέχρι το 2027, για να δούμε τι μας επιφυλάσσουν τελικά οι Ιάπωνες.

Get it on Google Play Download on the App Store