Νέο σήμα για τη Honda έπειτα από 33 χρόνια

Η Honda παρουσίασε στην έκθεση τεχνολογίας CES, στο Λας Βέγκας, το νέο της σήμα, που σηματοδοτεί την πρώτη αλλαγή στο ιστορικό έμβλημα της ιαπωνικής φίρμας από το 1981. Μια αλλαγή που έρχεται να συνοδεύσει τον εξηλεκτρισμό της γκάμας, καθώς η χρήση του αφορά αποκλειστικά τα μελλοντικά ηλεκτρικά της εταιρίας.

Στην ανανεωμένη εκδοχή του «H» παρατηρούμε ότι το παραλληλόγραμμο πλαίσιο απουσιάζει. Την ίδια στιγμή οι πλαϊνές γραμμές εμφανίζουν λίγο μεγαλύτερη κλίση προς τα έξω, προκειμένου -σύμφωνα με τη Honda- να απεικονίζουν δυο απλωμένα χέρια, σαν αγκαλιά, αντιπροσωπεύοντας τη νέα στάση της Honda για την κατάκτηση νέων προκλήσεων και τεχνικών εξελίξεων (βλέπε ηλεκτροκίνηση). Το νέο σήμα έκανε πρεμιέρα στα πρωτότυπα Saloon και Space-Hub, που επίσης έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στη CES, αλλά δεν πρόκειται να το δούμε σύντομα στην παραγωγή.

Οι Ιάπωνες το προορίζουν για τη νέα σειρά ηλεκτρικών «Honda 0», η οποία αναμένεται να λανσάρει το πρώτο της μοντέλο το 2026. Μέχρι τότε όλα τα Honda, ηλεκτρικά και με κινητήρες εσωτερικής καύσης, θα συνεχίσουν να φοράνε το κλασικό σήμα. Από το 2026 κι έπειτα, μόνο τα EVs. Ο προγραμματισμός θέλει τη γκάμα να αποτελείται αποκλειστικά από οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων, με ημερομηνία έναρξης το 2023 και αρχικά μόνο την αγορά της Κίνας. Παλαιότερα η Honda είχε δηλώσει πως μέχρι το 2040 σκόπευε να προσφέρει μόνο ηλεκτρικά σε όλο τον κόσμο, αλλά ακόμα δεν έχει επικυρωθεί.

Αναφορικά με το ίδιο, το σήμα, τώρα μοιάζει αρκετά με εκείνο που εμφανίστηκε το 1981, όταν δηλαδή είχε γίνει η τελευταία -πριν τη φετινή- ανανέωση. Το πρώτο φρεσκάρισμα εντοπίζεται ακόμα πιο πίσω στο χρόνο, στο μακρινό 1969 και μόλις 6 χρόνια μετά την παρουσίαση του πρώτου αυτοκινήτου της Honda. Γενικότερα η φίρμα από το Μινάτο έχει προβεί ελάχιστες φορές σε ανασχεδιασμό του εμβλήματός της, κι αυτές σε περιορισμένο βαθμό.

Get it on Google Play Download on the App Store