Διέρρευσε η hardcore Ferrari SF90 Stradale LM

Τα γράμματα «LM» έχουμε να τα δούμε σε Ferrari από την εποχή της ανάλογης F40, που είχε ντεμπουτάρει 36 χρόνια πριν. Η μεγάλη επιστρoφή των εκδόσεων «Le Mans (από όπου το LM)» στο Μαρανελό δεν θα μπορούσε να έχει πιο ταιριαστή μορφή (έστω κι αν ακόμα δεν είναι επίσημη ονομασία), από εκείνη μιας φτερωτής SF90 Stradale.

Η κορυφαία και πιο σκληροπυρηνική εκδοχή της ταχύτερης Ferrari παραγωγής όλων των εποχών είναι έτοιμη για την επίσημη πρεμιέρα της, αλλά διαρροές από τις πρόβες του event μας δίνουν πρόωρα εικόνα από την SF90 Stradale LM. Το πρώτο, φυσικά, που τραβάει τα βλέμματα είναι η τεράστια σταθερή (και ρυθμιζόμενη αεροτομή), κλέβοντας την παράσταση ακόμα κι όταν βλέπεις το αυτοκίνητο από μπροστά. Οι αεραγωγοί στο καπό και ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας με τις μεγαλύτερες εισαγωγές δίνουν το στίγμα της καλύτερης ψύξης, εν προκειμένω στα φρένα, τα ψυγεία και τον ηλεκτροκινητήρα. Στο πίσω μέρος δεσπόζει η πλήρως ανασχεδιασμένη διάταξη του διαχύτη, που συνοδεύεται από εισαγωγές σε όλη την επιφάνεια του προφυλακτήρα και εντελώς άλλη μορφή στα φανάρια, που πλέον αποτελούνται από μια ενιαία λωρίδα LED αντί των τεσσάρων παραλληλόγραμμων της απλής SF90.

 

Από πλευράς μηχανικών μερών και τεχνικών χαρακτηριστικών ακόμα δεν υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση. Προφανώς η κάθετη δύναμη δεν έχει σχέση με την SF90 Stradale, ενώ και ο συνδυασμός του 4.0 V8 twinturbo με τους 3 ηλεκτροκινητήρες αναμένεται να παράγει αρκετά πάνω από τα 1.000 άλογα της κανονικής έκδοσης. Συνεπώς, και βάσει λογικής, οι επιδόσεις θα είναι καλύτερες από τα 2,5 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και τα 340 χλμ./ώρα τελικής, αν και δεν αποκλείεται το δεύτερο νούμερο να είναι ελαφρώς μικρότερο, λόγω αεροδυναμικής.

Get it on Google Play Download on the App Store