BMW M5 E34 ξεθάφτηκε από εγκαταλελειμμένη βίλα

Εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα βλέπουμε συχνά, και δεν εννοούμε μόνο στους δρόμους. Εικόνες με τετράτροχα διαμάντια που ξεχνιούνται σε γκαράζ, αποθήκες και αχυρώνες εμφανίζονται συνέχεια, με μια BMW M5 E34 να προστίθεται στο άλμπουμ. Ωστόσο, εδώ δεν έχει αφεθεί στην τύχη της μόνο η Βαυαρή, αλλά ολόκληρη η βίλα στην οποία βρίσκεται το γκαράζ!

Δυο διαφορετικά κανάλια στο YouTube, που ασχολούνται με εγκαταλελειμμένες επαύλεις, ανακάλυψαν ένα ξεχασμένο σπίτι, στο οποίο -σύμφωνα με τους γείτονες- ο ιδιοκτήτης εμφανίστηκε τελευταία φορά το 2015. Άγνωστος ο λόγος της εγκατάλειψης, με το κτήριο να διαθέτει τα πάντα μέσα του: έπιπλα, συσκευές, πίνακες ζωγραφικής. Εννοείται καλυμμένα με σκόνη και μετρώντας απώλειες (βλέπε κλοπές), αλλά το σπίτι δείχνει πως κατόπιν πολλής φροντίδας θα μπορούσε να είναι πάλι κατοικήσιμο, εύκολα. Είναι χαρακτηριστικό πως έχει ακόμα ρεύμα, όπως βλέπουμε σε μια φάση του video όπου παίζει τηλεόραση.

Κατεβαίνοντας στο γκαράζ τώρα, συναντάμε την προαναφερθείσα 34άρα. Τίγκα στη σκόνη, αναμενόμενα, με το κράνος και τα γάντια του ιδιοκτήτη της στο καπό, δείγμα ότι μια φορά κι έναν καιρό έμπαινε σε πίστες. Πολύ παλιά, καθώς οι πληροφορίες θέλουν το αυτοκίνητο να έχει «παγώσει» στο χρόνο από το 2008. Ιδανικό project για αναπαλαίωση, αρκεί να βρεθεί άκρη με τη γραφειοκρατία και να μην κατηγορηθείς για κλοπή.

Κάτω από το καπό βρίσκουμε τον εξακύλινδρο εν σειρά S38B36 των 3.5 λίτρων, με απόδοση 315 ίππους στις 6.900 σ.α.λ. και 360 Nm στις 4.750 σ.α.λ. Η συνεργασία του με το 5άρι χειροκίνητο και μπλοκέ διαφορικό, είχε σαν αποτέλεσμα 0-100 χλμ./ώρα σε 6,3 δλ. και ηλεκτρονικά περιοριζόμενη τελική στα 250 χλμ./ώρα. Αυτά, στα νιάτα της M5 E34. Τώρα, πρώτο και κυριότερο θέλει σίγουρα μια μπαταρία, για να πάρει μπροστά. Από εκεί και πέρα, σέρβις σε όλα.

Get it on Google Play Download on the App Store