Τα Hummer έχουν τη φήμη των ασταμάτητων εκτός δρόμου. Πολλοί, βέβαια, μπερδεύουν τον όγκο και τη δύναμη με το off roading, ξεχνώντας πως όσο μεγαλύτερο και βαρύτερο ένα αυτοκίνητο, τόσο πιθανότερο να την «πάθει» στο βουνό. Στις λάσπες, τα δέντρα και τους νερόλακκους δεν μετράει το μπούγιο, αλλά το ακριβώς αντίθετο: η ευελιξία και το χαμηλό βάρος. Όσοι δεν το ξέρουν, γίνονται θέαμα και περιμένουν παμπάλαια Mahindra να τους ξελασπώσουν.
Στο video που θα παρακολουθήσουμε, ένα Hummer H2 βρέθηκε κολλημένο μέσα στα νερά έπειτα από επιπολαιότητα του οδηγού του, ο οποίος νόμιζε πως θα όρμαγε μέσα στο ποτάμι και θα πέρναγε σαν ταχύπλοο στη θάλασσα. Μπορεί και να το κατάφερνε, αν δεν υπήρχε μια σημαντικότατη λεπτομέρεια: η διάσταση των τροχών. Ενώ το βάθος του περάσματος δεν φαίνεται απαγορευτικό, η ύπαρξη τεραστίων ζαντών και ελαστικών με προφίλ-«λουρίδα» έφεραν το αμερικανικό κτήνος σε πολύ δύσκολη θέση. Οι 321 ή σχεδόν 400 ίπποι και τα 494-574 Nm (αναλόγως χρονολογίας, που δεν αποσαφηνίζεται εδώ) του ατμοσφαιρικού 6.2 V8 πάνε στράφι, παρά τη δυνατότητα κλειδώματος της τετρακίνησης. Το θηριώδες SUV των 3 τόνων έμεινε να «πλατσουρίζει», περιμένοντας κάποιο άλλο τετράτροχο σε ρόλο σωτήρα.
Με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση έσπευσε στο σημείο ένα Mahindra Major, που βασίζεται στο Willys Jeep! Το Major παρουσιάστηκε μεν επίσημα το 2004 (μέχρι το 2010 στην παραγωγή) και διαθέτει αναθεωρημένο σασί, όμως οι ρίζες του εντοπίζονται στο Jeep CJ-3B από το 1953, που με τη σειρά του αποτελούσε εξέλιξη του CJ-1 από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο! Το Major έχει έναν ατμοσφαιρικό ντίζελ 2.5 λίτρων κάτω από το καπό, με απόδοση μόλις 63 ίππων, όμως ο κρυφός άσος στο μανίκι του είναι η ζυγαριά και η μεζούρα. Ο «Ταγματάρχης» ζυγίζει κάτω από 1.300 κιλά και δεν ξεπερνά τα 3,5 μέτρα σε μήκος, καθιστώντας εαυτό «μανούλα» εκτός δρόμου και μάννα εξ ουρανού για κολλημένα Hummer.