Ανάβει φωτιές και λάστιχα η πρώτη AWD Mustang

Δεν είναι κρυφό ότι η Ford σχεδιάζει μεγάλες αλλαγές για τη Mustang, κυρίως υπό το πρίσμα λανσαρίσματος υβριδικής έκδοσης. Μια έκδοση που πιθανότατα να είναι και η πρώτη τετρακίνητη, στα χρονικά του pony car.

Κατά την παρουσίαση των επετειακών εκδόσεων για τα 60 χρόνια της Mustang, προβλήθηκε ένα video άνω της μισής ώρας σχετικά με την ιστορία, αλλά και τα μελλούμενα του μοντέλου. Σε αυτό, στο 30.55 συγκεκριμένα, εμφανίζεται ένα πλάνο άνωθεν μιας πορτοκαλί Mustang, που την δείχνει να κάνει burnout. «Σιγά τα νέα», θα μονολογήσει κάποιος, μόνο που όντως έχουμε νέα. Οι καπνοί από το κάψιμο των ελαστικών δεν βγαίνουν μόνο από τους πίσω τροχούς, όπως θα περιμέναμε από ένα muscle car, αλλά και από τους εμπρός! Δείγμα ότι η Ford εξελίσσει τετρακίνητη εκδοχή του εμβληματικού της μοντέλου. Προφανώς δεν υπάρχει λόγος να κάνει κάτι τέτοιο με τον παραδοσιακό τρόπο, ήτοι άξονες, διαφορικά και τα λοιπά συμπράγκαλα. Συνεπώς, το συμπέρασμα είναι διαφορετικό και υβριδικό.

Η εμπλοκή του εμπρός άξονα στην  «πυρπόληση» των ελαστικών, πιθανότατα υποδηλώνει την ύπαρξη ηλεκτροκινητήρα. Σχετικές φήμες, εξάλλου, κυκλοφορούν εδώ και 2 χρόνια, δίχως οι Αμερικανοί να τις διαψεύδουν. Το σενάριο, λοιπόν, για μελλοντική Mustang με υβριδικό σύστημα κίνησης, όπου το ρεύμα αναλαμβάνει τους εμπρός τροχούς, αρχίζει να γίνεται ολοένα και πιο βάσιμο. Αν συμπεριλάβουμε και το ποστάρισμα του CEO του «Μπλε Οβάλ», Jim Farley, που μας προετοιμάζει για κάτι καινούργιο το 2025, είναι σαν τα κομμάτια του παζλ να μπαίνουν από μόνα τους.

Get it on Google Play Download on the App Store