Νέος Κινέζος αγρότης 20.000 ευρώ ψάχνει

Οι Κινέζοι αποδεικνύουν διαρκώς την τεράστια ευρύτητα αυτοκινήτων που προσφέρουν, με τα αγροτικά να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των προτεραιοτήτων τους. Το JAC T9 ενδεχομένως να συνιστά την πιο συμφέρουσα πρόταση της αγοράς.

To pick up της JAC Motors τοποθετείται στο πιο εμπορικό segment των επαγγελματικών με καρότσα, καθώς οι διαστάσεις (μήκος 5.330 χλστ., πλάτος 1.965 χλστ., ύψος 1.920 χλστ., μεταξόνιο 3.110 χλστ.) το τοποθετούν σε παρεμφερή επίπεδα με τα Toyota Hilux, Ford Ranger, VW Amarok και Isuzu D-Max. Η επιβλητική μάσκα με τα προστατευτικά στο περίγραμμα και το πελώριο σήμα, τα ευμεγέθη σκαλοπάτια, τα φουσκωμένα φτερά και οι μπάρες στην καρότσα ενισχύουν το σκληροτράχηλο του χαρακτήρα, ενώ τα αιχμηρά και στενά LED τον δυναμισμό.

Στο εσωτερικό (που μοιάζει πολύ με των Subaru) συναντάμε μια μεγάλη κάθετη οθόνη αφής 10,4 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό, ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών, δερμάτινες επενδύσεις, θερμαινόμενα καθίσματα, έλεγχο 360 μοιρών από τις κάμερες και πλουσιοπάροχη παρουσία συστημάτων ασφαλείας, που περιλαμβάνουν από αυτόματο φρενάρισμα και ανάγνωση σήμανσης μέχρι ενεργό cruise control. Τα ηλεκτρονικά δεν γίνεται να μη διαθέτουν προγράμματα λειτουργίας για εκτός δρόμου διαδρομές, ενώ στάνταρ είναι και το hill descent control.

Την κίνηση του T9 αναλαμβάνει ένας 2.0λιτρος ντίζελ 170 ίππων και 410 Nm, που τροφοδοτεί όλους τους τροχούς μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου της ZF. Μάλιστα διαθέτει και βοηθητικό κιβώτιο της BorgWarner, καθώς και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό πίσω. H απόσταση των 210 χλστ. από το έδαφος βοηθά τα μέγιστα στο off roading, όπως και οι πολύ καλές γωνίες (προσέγγισης 27 μοίρες, αποχώρησης 24 μοίρες), ο εξαιρετικός -για το μπόι του αυτοκινήτου- κύκλος στροφής των 12,4 μέτρων και η δυνατότητα διέλευσης από σημεία με νερό βάθους έως 800 χλστ.

Όλα αυτά μπορούν να γίνουν δικά σας, αν μένετε στην Κίνα, για ένα αντίτιμο που ξεκινά από τις 157.800 γουάν (20.076 ευρώ) και φτάνει στις 177.800 γουάν (22.620 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store