Νέα BMW Σειρά 3 με περισσότερo ρεύμα & τεχνολογία

Το διαχρονικό best seller της BMW ανανεώθηκε εντός, εκτός και επί τα αυτά, αποκτώντας περισσότερα άλογα και πλουσιότερη τεχνολογία. Μέσα στις εξελίξεις η νέα Σειρά 3, που συνδυάζει αυξημένη δύναμη και την απαραίτητη πλουσιοπάροχη προσφορά συνδεσιμότητας, gadgets και εφαρμογών.

Εξωτερικά οι αλλαγές εντοπίζονται στους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, τα ελαφρώς διαφορετικά γραφικά των LED στα φανάρια, τα νέα σχέδια στις 19άρες ζάντες αλουμινίου και την προσθήκη δυο ιδιαίτερα ταιριαστών χρωμάτων στην παλέτα (Arctic Race Blue και Fire Red). Στο πακέτο M Sport η εμφάνιση αποκτά ακόμα περισσότερη επιθετικότητα, με τις προσθήκες στις εισαγωγές του προφυλακτήρα μπροστά και τις ανάλογες στις άκρες του πίσω, να δίνουν μια εσάνς από M3.

Αρκετά πιο έντονη η διαφοροποίηση στο εσωτερικό, όπου η ενιαία οθόνη BMW Curved Display κυριαρχεί στο άνω άκρο του ταμπλό και φιλοξενεί τόσο βελτιωμένα γραφικά, όσο περισσότερες λειτουργίες παραμετροποίησης και ελέγχου του αυτοκινήτου. Το λειτουργικό BMW Operating System 8.5 αποτελεί την καρδιά των συστημάτων, προσφέροντας αμέτρητες επιλογές ψηφιακότητας. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον ψηφιακό βοηθό BMW Assistant, τη δυνατότητα περιήγησης στο μενού μέσω χειρονομιών (χωρίς να ακουμπά το χέρι στην οθόνη), τον έλεγχο μέσω smartphone με την εφαρμογή BMW My App, το WiFi 5G, τις τρισδιάστατες απεικονίσεις για το σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων, ενώ δεν λείπει ούτε η παρουσία επαυξημένης πραγματικότητας μέσω του Augmented View, που εκτοξεύει την περιμετρική ορατότητα.

Από πλευράς κινητήρων τώρα, η εξηλεκτρισμένη γκάμα (από mild ως plug-in hybrid) παραμένει ευρύτατη και ποικίλει από τα 150 ως τα 374 άλογα. Οι μεγάλες αλλαγές αφορούν τις plug-in υβριδικές 330e των 292 ίππων, που πλέον εξοπλίζονται με μπαταρία 19,5 kWh. Ανάλογα το αμάξωμα και τη μετάδοση (διαθέσιμες ως πισωκίνητες ή τετρακίνητες xDrive), παρέχουν ηλεκτρική αυτονομία 85-101 χλμ. (η πισωκίνητη Sedan), 81-96 χλμ. (η Sedan xDrive), 87-98 χλμ. (η πισωκίνητη Touring) και 84-91 χλμ. (η Touring xDrive). Οι κορυφαίες M340i και M340d xDrive, των 374/500  Nm και 340 ίππων/700 Nm, συνδυάζουν τους 3.0λιτρους twinturbo εξακύλινδρους εν σειρά κινητήρες τους (βενζίνη και ντίζελ αντίστοιχα) με ήπιο υβριδικό σύστημα 48 Volt και ηλεκτροκινητήρα 11 ίππων, διαμορφώνοντας τη μέση κατανάλωση στα μόλις 7,0-7,8 λίτρα/100 χλμ. Όσο για τις PHEV; Μόλις 0,9-1,1 λίτρα/100 χλμ.!

Get it on Google Play Download on the App Store