Φουτουριστικά κουβαλήματα με το νέο Hyundai ST1

Τα Ford Transit, Fiat Scudo, Opel Vivaro και η λοιπή επαγγελματική ομήγυρη βλέπουν έναν χρονοταξιδιώτη να έρχεται στην κατηγορία, στη μορφή του φουτουριστικού Hyundai ST1. Ενός van που μοιάζει να ξεπήδησε από το μέλλον, αλλά με σιδερένιες ζάντες.

Το ST1 (εκ του Service Type 1, που είναι η κατηγορία) ενσωματώνει την εντυπωσιακή σχεδίαση του Staria μπροστά, με το αεροδυναμικό σχήμα του αμαξώματος και την ενιαία λωρίδα LED να φέρνουν αύρα από εκθεσιακά πρωτότυπα στα επαγγελματικά αυτοκίνητα. Οι προβολείς τοποθετούνται στο πλάι του άβαφου προφυλακτήρα, ο οποίος μαζί με τους ατσάλινους τροχούς δημιουργεί μια τρομερή μεταμοντέρνα εικόνα όπως συνδυάζονται με το φαντασμαγορικό look μπροστά. Το υπόλοιπο ST1 είναι κανονικό cargo van, όπερ σημαίνει πως από την καμπίνα επιβατών και πίσω «κουμπώνουν» ποικίλες διαμορφώσεις, από ψυγείο μέχρι καρότσα. Αυτή είναι και μια από τις κυριότερες διαφορές του ST1 από το επαγγελματικό Staria Load.

Η έτερη αφορά το σύστημα κίνησης, το οποίο στο ST1 είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Λεπτομέρειες δεν αποκαλύπτονται ακόμα για τις επιδόσεις, την ισχύ και την αυτονομία, ωστόσο οι Κορεάτες δηλώνουν πως η αεροδυναμική σχεδίαση του οχήματος έγινε με σκοπό τη μεγιστοποίηση των αποστάσεων ενδιάμεσα των φορτίσεων. Το ST1 θα λανσαριστεί λίγο μετά το πρώτο μισό του έτους, αρχικά στην εγχώρια αγορά. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πάντως, λόγω και της EV φύσης του, να το δούμε και στην Ευρώπη.

Get it on Google Play Download on the App Store