Η Genesis έσπασε το φράγμα του 1 εκατ. πωλήσεων

Η Genesis αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα success stories της σύγχρονης αυτοκινητικής ιστορίας. Λίγοι πόνταραν στην επιτυχία της το 2015, όταν κυκλοφόρησε το πρώτο της μοντέλο ως αυθύπαρκτη μάρκα. Για όσους δεν θυμούνται, τα Genesis ξεκίνησαν ως μοντέλα της Hyundai. Μια 8ετία μετά την αυτονομία της, και κόντρα στον θηριώδη ανταγωνισμό των Audi, BMW, Mercedes, Lexus (κι αφού «έσβησαν» τις Cadillac-Lincoln στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού), η premium κορεατική φίρμα κατάφερε να ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο πωλήσεις.

Το ορόσημο σημειώθηκε τον περασμένο Αύγουστο, με τους Κορεάτες να ανακοινώνουν περήφανα 1.008.804 μονάδες σε παγκόσμιο επίπεδο, πριν καν συμπληρωθούν 8 χρόνια λειτουργίας! H συντριπτική πλειοψηφία αφορά την εγχώρια αγορά, με 690.177 μονάδες, ενώ οι υπόλοιπες 318.627 μοιράζονται στις άλλες αγορές όπου ηγείται εκείνη των Ηνωμένων Πολιτειών, με περισσότερες από 225.000 πωλήσεις. Όλως περιέργως το πιο καλοπουλημένο μοντέλο δεν είναι κάποιο SUV, αλλά ένα σεντάν! Το G80 ηγείται των Genesis, με το G70 να ακολουθεί. Η αλήθεια είναι βέβαια πως οι Κορεάτες άργησαν να παρουσιάσουν SUV, καθώς το πρώτος τους -το GV80– εμφανίστηκε το 2020.

Η αξιοσημείωτη εμπορική πορεία της Genesis τονίζεται εμφατικά, από τη θεαματική άνοδο που παρουσιάζει την τελευταία διετία. Ενώ οι πρώτες 500.000 μονάδες χρειάστηκαν πάνω από 5 χρόνια να καταγραφούν, η άλλη 500άρα συμπληρώθηκε μέσα σε μόλις δυο χρόνια! Τεράστιο ρόλο σε αυτό έπαιξαν τα νέα μοντέλα, όπως το αμιγώς ηλεκτρικό GV60, αλλά και οι εξηλεκτρισμένες εκδόσεις της υπάρχουσας γκάμας (βλέπε υβριδικό και ηλεκτρικό G80). «Η Genesis κάνει τολμηρά βήματα για να δημιουργήσει πρωτότυπες εμπειρίες για τους πελάτες από όταν ξεκίνησε, επιτυγχάνοντας αξιοσημείωτη ανάπτυξη στην πορεία», δήλωσε ο CEO της εταιρίας, Mike Song. «Η μάρκα μας θα συνεχίσει να χτίζει ξεχωριστές εμπειρίες πολυτέλειας που δεν έχετε ξαναδεί».

Get it on Google Play Download on the App Store