Έτσι κατασκευάζεται η Lamborghini Revuelto (+video)

Η Lamborghini γιορτάζει το λανσάρισμα της επανασταστικής Revuelto, πηγαίνοντάς μας πίσω από τις σκηνές. Πέρα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τους χρόνους επιδόσεις, τους αριθμούς ισχύος και των τεχνολογικών εφαρμογών. Εκεί που όλα αυτά, παίρνουν μορφή: στο ίδιο, το εργοστάσιο της Sant’Agata.

Οι Ιταλοί μας μεταφέρουν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις συναρμολόγησης της νέας τους κορωνίδας, για τις ανάγκες της οποίας χρειάστηκε μια επένδυση 150 εκατ. ευρώ και επέκταση κατά 172.000 τετραγωνικά μέτρα. H μονάδα παραγωγής απέκτησε καινούργια μηχανήματα και νέα προσέγγιση εξατομίκευσης, με το όνομα Manifattura Lamborghini Next Level. Μέσω αυτής, οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν μέσα από μια ευρύτερη γκάμα παροχών customizing, έχοντας τη δυνατότητα να φέρουν τη Revuelto πιο κοντά από κάθε άλλη Lambo μέχρι σήμερα, στα προσωπικά τους γούστα.

Η γραμμή παραγωγής αποτελείται από 15 σταθμούς και χωρίζεται σε δυο στάδια – των μηχανικών μερών και του αμαξώματος. Στο video των σχεδόν 11μιση λεπτών, οι μηχανικοί και τεχνικοί της Lamborghini εξηγούν κάθε μέρος της παραγωγικής διαδικασίας, με τα εντυπωσιακά πλάνα από τον ερχομό της Revuelto στη ζωή να κερδίζουν τις εντυπώσεις. Το μονοκόκ σασί από ανθρακονήματα, ο ολοκαίνουργιος ατμοσφαιρικός 6.5 V12, οι δυο ηλεκτροκινητήρες και η πλήρως διαμορφώσιμη καμπίνα, όλα μας βάζουν κυριολεκτικά μέσα στην υβριδική Lamborghini των 1.015 ίππων. 

Ο Ranieri Niccoli, Επικεφαλής Παραγωγής της Automobili Lamborghini, παραδέχεται ότι η Revuelto είναι πολύ πιο περίπλοκη στην κατασκευή από την Aventador, απαιτώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να υλοποιηθεί. Εντούτοις, ο Ιταλός υπογραμμίζει πως παρά τα ρομπότ και τις αυτοματοποιημένες διαδικασίες, ο ανθρώπινος παράγοντας παραμένει ζωτικής σημασίας για την κατασκευή του αυτοκινήτου. Τόσο μάλιστα, ώστε ο Niccoli περιγράφει τη Revuelto ως χειροποίητη!

Η Lamborghini δηλώνει ότι η νέα γραμμή παραγωγής είναι εξαιρετικά ευέλικτη και θα μπορεί να φιλοξενήσει επιπλέον μοντέλα στο μέλλον. Κάτι που γίνεται εφικτό σε μεγάλο βαθμό χάρη στα αυτόνομα ρομπότ AGV, που μπορούν να μεταφέρουν μεγάλα εξαρτήματα από το ένα μέρος στο άλλο, συνεργαζόμενοι αρμονικά με ειδικευμένους εργάτες που αναλαμβάνουν λιγότερο απαιτητικές εργασίες.

Get it on Google Play Download on the App Store