Χειροκίνητη η τελευταία βενζινοκίνητη Chevy Camaro

Ουδείς εξαιρείται από την ηλεκτροκίνηση, όσο κι αν η εναλλακτική των e-fuels δίνει κουράγιο στους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ούτε τα supercars, ούτε τα hypercars, ούτε καν τα muscle cars που είναι συνυφασμένα με τους V8, δεν μπορούν να απαρνηθούν τις ηλεκτρικές εξελίξεις. Η Chevrolet Camaro συνιστά το πιο πρόσφατο οχυρό που πέφτει, με την τελευταία βενζινοκίνητη να βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας και να κλείνει ένα κεφάλαιο 56 ετών. Ευτυχώς, τουλάχιστον, το έκανε με χειροκίνητο στυλ.

Έπειτα από 6 γενιές γεμάτες V8, V6 και εσχάτως τετρακύλινδρα ντεσιμπέλ, η τελευταία Camaro με θερμικό κινητήρα βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του Lansing, στο Μίσιγκαν, φορώντας την κορυφαία μορφή του 6.2 V8. Το «Καμάρι» που ρίχνει την αυλαία της βενζίνης είναι μια ZL1 1LE εξοπλισμένη με το 6άρι μηχανικό κιβώτιο (10άρι αυτόματο προαιρετικά), γεμίζοντας την ατμόσφαιρα με οχτακύλινδρες μελωδίες 660 ίππων στις 6.400 σ.α.λ. και 868 Nm στις 3.600 σ.α.λ., παρέα φυσικά με το υποβλητικό σφύριγμα του κομπρέσορα που φροντίζει για την υπερπλήρωση του θαλάμου καύσης.

«Η Camaro είναι ένα προϊόν με πάθος» είπε ένας εκπρόσωπος της Chevrolet, συμπληρώνοντας: «Έχει αποκτήσει θαυμαστές σε όλο τον κόσμο και φέρνει ανθρώπους στις αντιπροσωπείες της Chevrolet επί δεκαετίες. Η έκτη γενιά αντιπροσωπεύει συγκεκριμένα τον αθλητισμό και τη συνοχή, αποπνέοντας αυτοπεποίθηση στο δρόμο και κυριαρχία στην πίστα». Ωραία τα λόγια, αναμφίβολα, ωστόσο τα σχέδια της αμερικανικής φίρμας μάλλον δεν συνάδουν με τα όσα λένε οι εκπρόσωποί της. Κι αυτό διότι το τέλος ενδεχομένως να μην αφορά μόνο τη θερμική φύση της Camaro, αλλά πιθανότατα και ολόκληρου του μοντέλου.

Οι Αμερικανοί έχουν μεν αποσαφηνίσει πως αν υπάρξει επόμενη γενιά (στις 6 μέχρι σήμερα) θα είναι ηλεκτρική, όμως υπάρχει αυτό το «αν». Οι χαμηλές πωλήσεις συγκριτικά με τη Ford Mustang και το Dodge Challenger έχουν προκαλέσει προβληματισμό στη General Motors, η οποία δεν αποκλείεται να τραβήξει, αντί να βάλει, (σ)την πρίζα από το 56χρονο muscle car (το 1967 η πρώτη εμφάνιση της Camaro).

Get it on Google Play Download on the App Store