Τεστ… μνήμης: Θυμάστε την Alfa Romeo MiTo GTA concept;




Πριν από περισσότερα από 5 χρόνια, η Alfa Romeo είχε παρουσιάσει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το Μάρτιο του 2009 την πολλά υποσχόμενη και πολύ δυναμική MiTo GTA concept, η οποία φαινόταν να βρίσκεται πολύ κοντά στην παραγωγή. Ωστόσο, τελικά η Alfa Romeo αποφάσισε να μην την βγάλει ποτέ στην παραγωγή και έτσι απλά με το πέρασμα του χρόνου ξεχάστηκε. Να υπενθυμίσουμε ότι η πρωτότυπη MiTo GTA εφοδιαζόταν με τον 1.8 λτ. turbo κινητήρα των 240 ίππων, ο οποίος επιτάχυνε τη μικρή Alfa στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα έφτανε τα 250 χλμ./ώρα. Επίσης, είχε μειωθεί το βάρος της μέσω της χρήσης ανθρακονήματος και αλουμινίου, ενώ η ανάρτησή της είχε χαμηλώσει κατά 20 χιλιοστά.

Το ίδιο έτος τον Σεπτέμβριο του 2009 παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης η πιο ήπια -σε σχέση με τη MiTo GTA concept- MiTo QV (Quadrifoglio Verde) με τον 1.4 MultiAir Turbo των 170 ίππων.

Όσο για το μέλλον της MiTo (μαζί και της Giulietta) είναι μάλλον αβέβαιο, αφού υπάρχει το ενδεχόμενο η Alfa Romeo να μην τις αντικαταστήσει, καθώς η ιταλική φίρμα θα ρίξει το βάρος της σε πιο μεγάλα και σπορ πισωκίνητα αυτοκίνητα αλλά και σε SUV. 




Get it on Google Play Download on the App Store