Η Google βάζει παιχνίδια στο Android Auto

Στα σημερινά αυτοκίνητα μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα, χάρη φυσικά στα απίθανα συστήματα πολυμέσων και ηλεκτρονικά που διαθέτουν. Οι οθόνες δεν μπαίνουν μόνο για τη φιγούρα, αλλά και για να διευκολύνουν το χειρισμό αμέτρητων λειτουργιών που μέχρι πριν λίγα χρόνια έβρισκες μόνο σε laptop, desktop και αργότερα smartphones. Μέσα σε αυτές θα περιλαμβάνονται και κανονικά παιχνίδια, μέσω της Google και του Android Auto.

Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε πως εξελίσσει αναβάθμιση, που θα προσθέσει παιχνίδια, video player και internet browsers στο λειτουργικό του Android Auto, φέρνοντάς το πιο κοντά στα δεδομένα του λειτουργικού της Google για τα αυτοκίνητα. Αυτή τη στιγμή μόλις 40 μοντέλα χρησιμοποιούν το built-in σύστημα της φίρμας από τη Silicon Valley, σε σύγκριση με τις περισσότερες από τις 200.000.000 μονάδες που εξοπλίζονται με Android Auto. Tα παιχνίδια θα περιλαμβάνουν τους τίτλους Angry Birds, Max και Peacock, ενώ θα γίνει διαθέσιμη και η εφαρμογή Google Cast. Με αυτή ο χρήστης μπορεί να προβάλλει video από smartphone ή tablet στην οθόνη του αυτοκινήτου, πάντα φυσικά με το όχημα παρκαρισμένο – συνθήκη που θα πρέπει να ισχύει και στην περίπτωση των παιχνιδιών.

Μιλώντας για εφαρμογές, η Google εργάζεται στη μεταφορά εφαρμογών για κινητά στα αυτοκίνητα χωρίς επιπλέον δουλειά για προγραμματιστές. Ως μέρος αυτής της προσπάθειας, η Google θα ελέγχει προληπτικά τις εφαρμογές για κινητά που είναι ήδη συμβατές με προβολή σε οθόνες (Smart TV βασικά), προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια και τη συμβατότητά τους στα infotainment αυτοκινήτων. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν χωρίς αλλαγές ή ενημερώσεις, επομένως μπορούμε να περιμένουμε να βρούμε περισσότερες εφαρμογές σε οχήματα στο εγγύς μέλλον. Να δούμε τι άλλο θα δούμε στα συστήματα πολυμέσων.

Get it on Google Play Download on the App Store