Δεν ακούει το Google στα συστήματα πολυμέσων

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα συνοδεύονται από σύγχρονα προβλήματα. Όταν σχεδόν τα πάντα διαφεντεύονται από τα ηλεκτρονικά, αναμενόμενα και οι βλάβες που προκύπτουν έχουν «gadget-οειδές» υπόβαθρο. Για παράδειγμα, πολλοί πλέον ταλαιπωρούνται από infotainment που «γράφουν» τις φωνητικές εντολές. Άλλοι «σιχτιρίζουν» τις λειτουργίες της Google, μερικές εκ των οποίων (οι Χάρτες πρωτίστως) συγκαταλέγονται στις κυριότερες ενός νέου τετράτροχου.

Ένας συνδυασμός αυτών έχει αρχίσει να δημιουργεί ζητήματα, όπως αναφέρουν σε παράπονά τους πολλοί κάτοχοι νέων αυτοκινήτων στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τις φόρμες που συμπληρώνονται στα συνεργεία, λοιπόν, πληθαίνουν τα περιστατικά όπου οι φωνητικές εντολές δεν έχουν καμία επίδραση στη διαχείριση των λειτουργιών της Google. Το Google Assistant συγκεκριμένα είναι αυτό που δεν τα βρίσκει με τους χρήστες, μπερδεύοντας διαρκώς την εισερχόμενη εντολή με κάτι άλλο. Η κυριότερη δυσλειτουργία έχει να κάνει με μια default ενέργεια στην οποία προβαίνει, όποτε οδηγός ή επιβάτες δίνουν μια φωνητική εντολή: κάνει αυτόματα search, δίχως μάλιστα να βγάζει αποτελέσματα, άσχετα με το τί του λες.

Οι περισσότερες αναφορές συντείνουν σε κάποια ασυμβατότητα με το Android Auto, καθώς ο βοηθός της Google «χάνεται» όταν κάποιο smartphone συνδέεται στο αυτοκίνητο. Σε λίγες περιστάσεις παρατηρούνται σφάλματα και στο ίδιο, το σύστημα πολυμέσων, με επιλεγμένα οδηγικά προφίλ να σβήνουν και το όχημα να επιστρέφει στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Όπως φαίνεται όλα ξεκίνησαν από ένα update στον Google Assistant, οπότε πιθανότατα θα επιλυθούν σε επόμενη ενημέρωση της εφαρμογής.

Get it on Google Play Download on the App Store