Βολίδα πολυτελείας το Audi S8 (+video)

Τα μοντέλα της σειράς S από την Audi, πολλές φορές παραγκωνίζονται/παραγνωρίζονται συγκριτικά με τα πιο ισχυρά και πομπώδη RS. Το μοναδικό που δεν έχει τέτοια έκδοση, είναι το A8. Κι όπως αποδεικνύει το S8, δεν την χρειάζεται κιόλας.

Η κορυφαία μορφή της ναυαρχίδας του Ίνγκολσταντ φέρει τον πασπαρτού 4.0λιτρο twinturbo V8 του VW Group, εδώ με απόδοση 605 ίππων στις 6.100-6.800 σ.α.λ. και 750 Nm στις 2.500-5.500 σ.α.λ., καθότι πρόκειται για την έκδοση Plus του προηγούμενου D4. Συνδυάζεται με το επίσης κλασικό 8άρι αυτόματο κιβώτιο και εννοείται με σύστημα τετρακίνησης Quattro. Εμφανισιακά ξεχωρίζουμε το S8 από την μάσκα, τις 20άρες ζάντες, τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης και τα σήματα. Ούτε μεγάλες εισαγωγές, ούτε τεράστιοι τροχοί, ούτε αεροδυναμικά πακέτα. Διακριτικότης και στυλ. Όταν, όμως, πατηθεί τέρμα το γκάζι όλα πάνε περίπατο.

Το video του AutoTopNL είναι πέρα για πέρα διαφωτιστικό, σχετικά με τις δυνατότητες του κατάμαυρου υπερπολυτελούς σεντάν. Κανονικά η τελική του ταχύτητα περιορίζεται στα 305 χλμ./ώρα (προνόμιο του πακέτου Plus), αφού πρώτα περάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση μέσα σε 3,8 δλ. και «γεμίσει» τη ρεπρίζ 100-200 χλμ./ώρα σε μόλις 8,08 δλ., την ώρα που οι Ολλανδοί έχουν μετρήσει το RS 6 στα 8,7 δλ.! Πιο γρήγορο από το απόλυτο RS στις ενδιάμεσες επιταχύνσεις λοιπόν το S8 Plus, αλλά και ιδιαίτερα προσφιλές σε ταχύτητες άνω των 300 χλμ./ώρα. Για την ακρίβεια πάνω και από το επίσημο νούμερο της τελικής, με το ταχύμετρο να γράφει 315 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store