Το Tesla Cybertruck εξαφανίζει το Hummer EV (+video)

Με το λανσάρισμα του Cybertruck η Tesla το πρώτο πράγμα που έκανε, ήταν να δείξει σε όλους πόσο εξωφρενικά γρήγορο είναι. «Πιο γρήγορο από Porsche 911, ενώ κουβαλάει μια Porsche 911» διατράνωναν οι Αμερικανοί, παραθέτοντας και το αντίστοιχο video προς επαλήθευση των λεγομένων τους. Όντως, το Cyberbeast -η κορυφαία έκδοση του Cybertruck- περνάει τη γραμμή τερματισμού στο 400άρι μπροστά από την 911 Carrera, έχοντας στο κοτσαδόρο του άλλη μία Porsche! Παρόλο το εντυπωσιακό του επίτευγμα, όμως, δεν είναι ό,τι ισχυρότερο κυκλοφορεί σε ηλεκτρικό pick up.

Ο τίτλος αυτός ανήκει εδώ και 2 χρόνια στο νέο Hummer, το οποίο στην ανώτερη εκδοχή του παράγει 1.014 ίππους και 1.485 Nm ροπής. Αριθμοί που το καθιστούν με τεράστια διαφορά ως το ισχυρότερο αγροτικό όλων των εποχών, κάνοντας ακόμα και το «Κυβερνοφορτηγό» να φαίνεται -σχετικά- λιπόσαρκο δίπλα του. Φυσικά οποιοδήποτε αυτοκίνητο δίνει στο δεξί πεντάλ 845 ίππους και 930 Nm, μόνο αδύναμο δεν μπορείς να το πεις. Ειδικά όταν καλείται να κοντράρει αντιπάλους, με βάρος 1 τόνο και πλέον μεγαλύτερο.

Το Hummer EV πράγματι εμφανίζεται σημαντικά ισχυρότερο από το Cybertruck, όμως τα νούμερα που ανακοινώνουν οι δυο εταιρίες για το 0-100 χλμ./ώρα είναι αντιστρόφως ανάλογα: 3,0 δλ. η σύγχρονη μετενσάρκωση του «Χάμβι», 2,6 δλ. ο pick up συγγενής των Model S και Model X. Πώς προκύπτει τέτοια διαφορά υπέρ του, τη στιγμή που υπολείπεται 157 ίππων και 555 Nm; Ο λόγος είναι απλούστατος και πανεύκολα εξηγήσιμος: τα κιλά. Το Hummer φτάνει σε σημείο να ξεπερνά τους 4 τόνους, σταματώντας τη ζυγαριά στα 4.111 κιλά! Το Cybertruck δεν είναι καμιά Lotus Elise, αλλά κάπου τόσο (παραπάνω βασικά) ζυγίζει λιγότερο καθώς «περιορίζεται» στα 3.104 κιλά. Κάπως έτσι πήρε το «σκαλπ» του Hummer σε όλες τις κόντρες, με χαρακτηριστική άνεση μάλιστα!

Get it on Google Play Download on the App Store