Το Nissan Z κόβει το βήχα στα Civic Type R & Elantra N

Honda Civic Type R και Hyundai Elantra N έχουν αποδείξει πως σε αναμετρήσεις, είτε μιλάμε για ευθεία είτε για στροφές, μπορούν να προκαλέσουν τεράστια προβλήματα ακόμα και σε αρκετά ισχυρότερα αυτοκίνητα. Με αυτό κατά νου, λογικά τα δυο τους πιστεύουν πως το Nissan Z εμπίπτει στο βεληνεκές τους, κι ας απέχει σχεδόν (σε σχέση με το «Τάπερ») και πάνω (με το Elantra N) από 100 ίππους.

Ο 3.0 V6 twinturbo του Nissan παράγει 400 ίππους και 475 Nm ροπής, την ώρα που ο 2.0λιτρος VTEC Turbo στο Honda αποδίδει 315 ίππους/400 Nm (αμερικανικών προδιαγραφών) και ο επίσης 2.0λιτρος T-GDI του Hyundai 280 άλογα/392 Nm. Για την ισονομία της κόντρας τόσο το Z όσο και το Elantra N, παρότι προσφέρονται με αυτόματα κιβώτια που τα κάνουν ακόμα ταχύτερα, φοράνε 6τάχυτη μηχανική μετάδοση λόγω του Type R. Το ιαπωνικό hot hatch παραμένει πιστό στην παράδοση και γνήσιος «πιουρίστας», καθώς δεν προσφέρει άλλη επιλογή από το χειροκίνητο κιβώτιο.

Βλέποντας τους εργοστασιακούς χρόνους για το 0-100 χλμ./ώρα, καταλαβαίνεις πως τα δυο μπροστοκίνητα έχουν βουνό να ανέβουν. Το Elantra N ανακοινώνεται στα 5,6 δλ. (5,4 με το αυτόματο), το Civic Type R στα 5,7 δλ. (5,4 δλ. το δικό μας, με τα 329 άλογα) και το Z στα 4,5 δλ. (4,3 με το αυτόματο). Το χειροκίνητο Z Coupe, δηλαδή, είναι 1 δευτερόλεπτο ταχύτερο από το αυτόματο Elantra N. Αρκετές φορές έχουμε δει το αποτέλεσμα να διαψεύδει τους αριθμούς, αλλά στην προκειμένη λένε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια.

Get it on Google Play Download on the App Store