Το Kia EV6 GT αποχαιρετά το Stinger (+video)

Η Kia έκανε τη μεγάλη έκπληξη το 2017, όταν παρουσίασε το άκρως εντυπωσιακό σπορ πισωκίνητο (ή τετρακίνητο) σεντάν Stinger, με ισχύ που έφτανε έως τους 375 ίππους και 3.3λτ. twinturbo V6 κινητήρα στην κορυφαία του έκδοση. Οι πωλήσεις του, ωστόσο, ήταν χαμηλότερες του αναμενόμενου, αναγκάζοντας τους Κορεάτες στη συνταξιοδότησή του. Τη θέση του στην κορωνίδα της γκάμας ανέλαβε το EV6 GT, το οποίο αποχαιρετά τον προκάτοχό του σε ένα συναισθηματικά φορτισμένο video.

Τα δυο μοντέλα βρέθηκαν μαζί στην πίστα, όπου στην ουσία πραγματοποιήθηκε το πέρασμα της «δάδας» από το Stinger στο EV6. To Stinger GT Tribute Edition συγκεκριμένα, στην περιορισμένης παραγωγής έκδοση των 1.000 μονάδων, ανέλαβε να παραστεί στην τελετή «παράδοσης-παραλαβής», μοιραζόμενο έναν πρωτότυπο διάλογο με τον ηλεκτρικό αντικαταστάτη του. Τα δυο κορυφαία Kia μετράνε τα επιτεύγματά τους, τα βραβεία, τις πρωτιές που σηματοδότησαν για την κορεατική φίρμα (και την αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας, γενικότερα) κι αφού τα λένε μεταξύ τους, αφήνουν στους πίσω άξονες τις υπογραφές.

Να θυμίσουμε πως το Stinger GT , με τον διτούρμπινο 3.3 V6 των 375 ίππων και 510 Nm ροπής φτάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 5,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 270 χλμ./ώρα. Η ηλεκτρική διάδοχη κατάσταση, ήτοι το EV6 GT, εφοδιάζεται με δύο υψηλής απόδοσης κινητήρες συνολικής απόδοσης 585 ίππων και 740 Nm ροπής. Το βάρους 2.200 κιλών EV6 GT χρειάζεται μόλις 3,5 δευτερόλεπτα για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα, η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 260 χλμ./ώρα, ενώ και οι ενδιάμεσες επιταχύνσεις είναι καταιγιστικές.

Get it on Google Play Download on the App Store