Tελικές με το VW Golf R (+video)

Το Golf R αυτή τη στιγμή είναι το ταχύτερο VW που μπορεί να αγοράσει κανείς, έστω κι αν λόγω WLTP χρειάστηκε να απολέσει 10 ίππους. Όχι ότι 300 άλογα είναι λίγα, το αντίθετο. Η επιτάχυνση των 5 δλ. για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα είναι από τις καλύτερες της κατηγορίας, ενώ αν ο 2λιτρος TSI και το σύστημα τετρακίνησης 4Motion συνδυαστούν με το 7ταχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG (αντί του παραδοσιακού χειροκίνητου των 6 σχέσεων) ο χρόνος για το 0-100 κατεβαίνει στα 4,9 δλ! Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει και το σύστημα launch control, που συνοδεύει το DSG.

Δείτε ακόμα: 20 χρόνια μετά η VW φτιάχνει στο Βόλφσμπουργκ μοντέλο χωρίς το σήμα της

Εκτός αυτού, αναλόγως του ποσού που είναι διατεθειμένος να καταβάλλει κάποιος για τον προαιρετικό εξοπλισμό, μπορεί να επιλέξει το Performance Pack και να πάρει αναβαθμισμένα φρένα, μεγαλύτερο spoiler οροφής και -το κυριότερο- μετατόπιση του ηλεκτρονικού περιοριστή τελικής ταχύτητας από τα 250 στα 270 χλμ./ώρα. Το χρυσαφί Golf R του video είναι φορτωμένο με όλο τον κατάλογο των έξτρα, συμπεριλαμβανομένης της εξάτμισης τιτανίου από την Akrapovic, και εξαντλεί τα περιθώρια του κόφτη τελικής.

Διαβάστε επίσης: Παππούς με VW Golf R 600 ίππων! Θα σέβεσαι… (+video)

Μέχρι να φτάσει εκεί, πιάνει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 4,7 δλ., τα 160 χλμ./ώρα σε 10,2 δλ., τα 200 χλμ./ώρα σε 17,1 δλ. και «χτυπάει» τα 264 χλμ./ώρα σε 48, 1 δλ. Προφανώς κάτι ανάγκασε τον οδηγό να αφήσει το γκάζι πριν φτάσει τα 270 της τελικής, κάτι που έπραξε στιγμές αργότερα αν και «αρκέστηκε» στα 269 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store