Τάπα στη βροχή με το Mercedes-AMG One (+video)

Η Mercedes-AMG σχεδίασε το One καθ’ ομοίωση των μονοθεσίων της Formula 1, πετυχαίνοντας το ακατόρθωτο και τοποθετώντας στο hypercar κινητήρα παρμένο απευθείας από τις πρωταθληματικές κατασκευές της Mercedes-AMG Petronas F1. Μια τέτοια κοσμοϊστορική δημιουργία δεν θα μπορούσε να λείπει από το Goodwood Festival of Speed, στα χέρια μάλιστα ενός πολυπρωταθλητή.

Η ισχυρότερη και πιο αγωνιστικά εξελιγμένη Mercedes παραγωγής όλων των εποχών βρέθηκε στο φημισμένο φεστιβάλ ταχύτητας, έχοντας αφεθεί στα ικανότατα και εστεμμένα με 5 πρωταθλήματα DTM χέρια του Bernd Schneider. Ο Γερμανός πιλότος ανέλαβε να ψυχαγωγήσει και να δείξει στο κοινό μερικές από τις ικανότητες του «Ενός», έστω κι αν ατύχησε στις καιρικές συνθήκες. Το πέρασμα του κορυφαίου «αστεριού» έγινε υπό βροχή, αλλά ουδόλως έκοψε τη διάθεση του Schneider για έκταση του δεξιού ποδιού. Ο πρέσβης της AMG ήταν προσεκτικός μεν, ταχύτατος -δεδομένου του υγρού οδοστρώματος- δε, χαρίζοντας μια πολύ γρήγορη βόλτα τόσο στους θεατές, όσο και στο συνοδηγό του. Ο YouTuber Rana 65556 βρέθηκε στο δεξί κάθισμα τόσο του One, όσο και της Bugatti Bolide, τραβώντας μερικές τρομερές onboard λήψεις.

Να θυμίσουμε πως το «One διαθέτει ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα, κεραμικά φρένα, ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση και 1.063 ίππους, που πηγάζουν από τον 1.600άρη V6 twinturbo (κόφτης στις 11.000 σ.α.λ.) και τους 4 ηλεκτροκινητήρες, επιτρέποντας στο One να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα μέσα σε 2,9 δλ. και στα πρώτα 200 χλμ./ώρα σε 7,0 δλ., με την τελική στα 352 χλμ./ώρα. Πέρα από τον κινητήρα προέλευση Formula 1 έχει και το σύστημα DRS, που μειώνει την κλίση της αεροτομής στην ευθεία και αυξάνει την ταχύτητα.

Get it on Google Play Download on the App Store