Saxo VTS κυνηγιέται με Clio RS και Punto HGT (+video)

Citroen Saxo VTS, Fiat Punto GT και Renault Clio RS θα μιλάνε πάντα στην καρδιά του οδηγού, όσο ψηλά κι αν φτάσουν οι ιπποδυνάμεις στην κατηγορία των hot hatches. Κανένα από αυτά δεν συνεχίζει σήμερα, όμως ακόμα «πυροβολούν» σε πίστες και ευθείες, όταν τους δοθεί η ευκαιρία.

Δείτε ακόμα: Κυνηγητό με Toyota Celica T-Sport και Renault Clio 172

Punto GT δεν έχουμε εδώ, αλλά βάσει ρυθμού που πιάνει, το μεταγενέστερο HGT αποτελεί αξιόμαχη εναλλακτική. Με τον 1.800άρη 16βάλβιδο των 131 ίππων κάτω από το καπό, είναι ικανό για 0-100 χλμ./ώρα σε 8,6 δλ. και τελική 205 χλμ./ώρα. Στην προκειμένη σίγουρα δεν πρόκειται για εργοστασιακό, με πιθανότερη ισχύ τα 150 άλογα και πολλές βελτιώσεις σε ανάρτηση.

Δείτε επίσης: Πόσο δύσκολη είναι η οδήγηση χωρίς ηλεκτρονικά; (+video)

Εργοστασιακό δεν είναι ούτε το Saxo, διαθέτοντας το κλασικό για «Σαξόραλο» τρίπτυχο Φ.Π.Ε. (φίλτρο-πρόγραμμα-εξάτμιση). Επίσης στην περιοχή των 150 ίππων και ικανότατο σε «κουλουριασμένο» δρόμο ή πίστα. Τόσο το Citroen όσο και το Fiat, αντιμετωπίζουν το ισχυρότερο, πιο σύγχρονο και πιο εστιασμένο Clio RS. Με 2λιτρο κινητήρα 200 ίππων και πολύ κοντό 6άρι χειροκίνητο, θεωρητικά είναι το ταχύτερο των 3. HGT και VTS ωστόσο αποδεικνύονται πολύ σκληρά καρύδια, με το μεν Punto να ηγείται της «αγέλης» για το μεγαλύτερο διάστημα του video, το δε Saxo να προσπερνάει και τους δύο στο τέλος.

Δείτε ακόμα: Citroen Saxo VTS «φλομώνει» Honda Civic VTi (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store