Rolls-Royce «έμεινε» κι έκλεισε την κυκλοφορία (+video)

Όσο ακριβό, ξεχωριστό, σπάνιο και ιδιαίτερο να είναι ένα αυτοκίνητο, δεν παύει να είναι αυτοκίνητο. Με δεδομένες ανάγκες, όπως αυτή για καύσιμο. Είτε έχει κάποιος Chevrolet Matiz, είτε Rolls-Royce Wraith, αν δεν υπάρχει βενζίνη στο ντεπόζιτο, το αποτέλεσμα είναι κοινό.

Ο οδηγός μιας Wraith στη Ρουμανία δεν πρόσεξε το δείκτη καυσίμου και βρέθηκε ακινητοποιημένος στη μέση του δρόμου, εν μέσω ώρας αιχμής! Το αξίας 300.000 ευρώ κουπέ έμεινε να μπλοκάρει την κυκλοφορία, καθώς δεν έμεινε σταγόνα αμόλυβδης στο τεράστιο ρεζερβουάρ των 83 λίτρων. Κατά συνέπεια, ο 6.6 V12 twinturbo των 632 ίππων και 800 Nm σταμάτησε να λειτουργεί, προσφέροντας στους παρευρισκόμενους ένα μοναδικό θέαμα. Γιατί ακόμα κι η ταλαιπωρία είναι διαφορετική, όταν προκαλείται από Rolls-Royce.

Πανάκριβο status symbol ή όχι, ίδια η λύση του προβλήματος: μπιτόνι και προσεκτικό γέμισμα με χωνί, τις περισσότερες φορές αυτοσχέδιο. Προκαλεί εντύπωση πάντως το πώς κατάφερε ο οδηγός της Wraith να μείνει από καύσιμο. Η μέση τιμή της κατανάλωσης ανακοινώνεται στα 14,3 λίτρα/100 χλμ. Αυτή σε πόλη, όπου και βρισκόταν το αυτοκίνητο όταν «στράγγιξε», στα 21,8 λίτρα/100 χλμ.! Πρέπει να είχε ξεχάσει παντελώς να κοιτάξει τον δείκτη καυσίμου, ή να υπήρχε κάποιο πρόβλημα με την ένδειξη (αν και σαφώς πιθανότερο το πρώτο σενάριο).

https://www.youtube.com/watch?time_continue=59&v=Unbj7vwnghQ&feature=emb_title

Get it on Google Play Download on the App Store