Ποιο EV αγροτικό είναι καλύτερο εκτός δρόμου; (+video)

Η EV τεχνοτροπία πλέον μπαίνει για τα καλά και στην κατηγορία των αγροτικών. Τα ηλεκτρικά pick up αρχίζουν και πυκνώνουν στην αγορά, περιμένοντας ακόμα το ντεμπούτο του Tesla Cybertruck. Ήδη τα Rivian R1T και Ford F-150 Lightning έχουν βάλει στην πρίζα τις καρότσες τους, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα λανσαριστεί και το ηλεκτρικό Ram 1500. Με άλλα λόγια, σε λίγα χρόνια θα βλέπουμε πολύ συχνά κόντρες σαν αυτή που θα παρακολουθήσουμε σήμερα.

Όσο κι αν διαφέρουν από τη διαχρονική ντίζελ τεχνοτροπία των pick up, οι ηλεκτρικοί εκπρόσωποι του είδους δεν παύουν να δεσμεύονται από τα καθήκοντα τις κατηγορίας. Οφείλουν να μπορούν να κουβαλάνε αρκετά κιλά στο χώρο φόρτωσης, να προσφέρουν πρακτικές λύσεις και διευκολύνσεις στο χρήστη, αλλά και να κάνουν όλα αυτά εκτός δρόμου. Αγροτικό αυτοκίνητο δεν σημαίνει αυτόματα μόνο καρότσα, αλλά και off road καταστάσεις. Για τις οποίες το Cybertruck φάνηκε πως δεν έχει όρεξη, τουλάχιστον προς ώρας. Κι αυτό διότι ακόμα βρίσκεται στο στάδιο της εξέλιξης, έστω στο τελικό.

Το pick up της Tesla απαθανατίστηκε σε μέρος των δοκιμών, να δυσκολεύεται στην αναρρίχηση ενός λόφου. Ford και Rivian δεν έχασαν την ευκαιρία για τρολάρισμα, ειδικά από τη στιγμή που είχαν πλάνα με τα δικά τους μοντέλα, ακριβώς στις ίδιες συνθήκες. To πάρκο εκτός δρόμου οδήγησης του Hollister Hill, στην Καλιφόρνια, χρησιμοποιείται από πολλούς κατασκευαστές για off road δοκιμές, οπότε είναι πολύ εύκολο να γίνουν συγκρίσεις επί τόπου. Τα video από τα περάσματα των R1T και F-150 Lightning ήρθαν σχεδόν αμέσως μετά εκείνο του Cybertruck, δείχνοντας πως αμφότερα τα πηγαίνουν καλύτερα από εκείνο μακριά από την άσφαλτο. Τουλάχιστον στο συγκεκριμένο σημείο, όπου διαπρέπει το Rivian.

Βέβαια υπάρχουν και πολλοί σημαντικοί παράγοντες, που δεν αποκαλύπτονται στα πλάνα. Τι ελαστικά χρησιμοποιούσε κάθε μοντέλο; Είχαν τις σωστές πιέσεις; Μήπως οι οδηγοί στα R1T και F-150 Lightning ήταν καλύτερα καταρτισμένοι από εκείνον του Cybertruck; Αδιάσειστες απαντήσεις θα δοθούν μόνο όταν και τα τρία, βρεθούν στο ίδιο μέρος, την ίδια μέρα, και τα δοκιμάσει ο ίδιος άνθρωπος.

https://twitter.com/jimfarley98/status/1724823063143784537?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1724823063143784537%7Ctwgr%5Ebf602bee9bccd31028f414ad86f318dbbc300107%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcarbuzz.com%2Fnews%2Fwatch-ford-lightning-rivian-r1t-and-tesla-cybertruck-battle-on-same-off-road-climb

Get it on Google Play Download on the App Store