Πισωκίνητη κόντρα με RX-7 FC, M3 E36 και 240SX

Αν αρχίσουμε να απαριθμούμε τα αυτοκίνητα που γέμιζαν τις ονειρώξεις μας στα 90’s, θα τελειώσουμε αύριο. Ενδεχομένως η πιο προσοδοφόρα δεκαετία όσο να αφορά τα sportscars, καθώς σχεδόν κάθε εταιρία είχε τουλάχιστον ένα στη γκάμα της. BMW, Mazda και Nissan έκαναν ευτυχισμένους τους φίλους τους, προσφέροντας τα M3, RX-7 και 240SX αντίστοιχα. Αυτά τα 3 βρέθηκαν στην ίδια πίστα, με τις ίδιες προθέσεις και κοινή όρεξη να θυμηθούν τα νιάτα τους.

Το RX-7 FC είναι ελαφρώς «εξωσχολικό», καθότι μας έρχεται από το 1987. Το FD είναι ο ορισμός των 90’s, αλλά όχι και διαθέσιμο για τη συγκεκριμένη κόντρα. Αντίθετα, μας αποζημιώνει ο προκάτοχός του σε βελτιωμένη μορφή. Βασικά όλα τους είναι «πειραγμένα», και μάλιστα πολύ. Το RX-7 έχει αλλαγμένα τα πάντα πάνω του, αποδίδοντας -βάσει περιγραφής, γιατί στην πράξη δεν πολυφαίνεται- 575 ίππους! Η M3 είναι πλέον υπερτροφοδοτούμενη, με τον 3.0λιτρο εν σειρά εξακύλινδρο να αναφέρεται στα 520 άλογα. Λίγο πιο πίσω, στους 500 ίππους, βρίσκεται το 240SX (κατά κόσμον Silvia S14), αλλά όχι με το δικό του μοτέρ. Πλέον φιλοξενεί τον 2JZ-GTE της Toyota Supra MK4, αλλά και την προοπτική μιας ισχύος που μελλοντικά μπορεί να ξεπεράσει και τους 800 ίππους. Προς το παρόν αρκείται στην 500άρα.

Η BMW φαίνεται η πιο προσεγμένη σε κάθε τομέα. Aftermarket φρένα, νέες ζάντες, βελτιωμένη ανάρτηση, γενικά όλα τα εφόδια για να φέρει βόλτα τη σχεδόν διπλάσια ισχύ από την εργοστασιακή. Το ίδιο πάνω-κάτω ισχύει για το Nissan, αν και οι 16άρες ζάντες σε 500 άλογα είναι πρόκληση. Το RX-7, αντίθετα, μοιάζει σαν να πήραν ένα «μαμά» και να του πέταξαν πάνω κοντά 600 άλογα – αλλά είναι με διαφορά το ελαφρύτερο των τριών. Πώς μίλησαν τελικά τα γκάζια μεταξύ Ιαπωνίας και Γερμανίας;

Get it on Google Play Download on the App Store