Peugeot 206 ή BMW Compact «γυρνάει» καλύτερα; (+video)

Όσο καλοστημένο και fun to drive να είναι ένα μπροστοκίνητο, πάντα θα ακούει την κλασική ατάκα: «σαν τα πισωκίνητα δεν έχει». Οι αιώνιοι αντίπαλοι της μετάδοσης, με τον τρίτο πόλο να απεικονίζεται στα τετρακίνητα. Ένα Peugeot 206 και μια BMW Compact 1ης γενιάς αποφάσισαν να γυρίσουν άλλο ένα επεισόδιο στο FWD-RWD σίριαλ ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, με στούντιο μια απολαυστική φουρκέτα.

To 206 ανήκει στην «παλιά φρουρά» Peugeot, τότε που η αυτονόμηση του πίσω άξονα στη στροφή ερχόταν νομοτελειακά σε άφημα του γκαζιού, τσίμπημα φρένου ή απλά τιμονιάς. Από τα εκατομμύρια που πωλήθηκαν, πολλά κατέληξαν σε μπαριέρες και χαντάκια έπειτα από λάθος υπολογισμούς των οδηγών τους. Φυσικά, όπως και στην περίπτωση του έτερου σεσημασμένου «λέοντα» 106 Rallye, αν το 206 έχει άνθρωπο που ξέρει τι κάνει πίσω από το τιμόνι, μπορεί να χαρίσει μοναδικές στιγμές οδηγικής απόλαυσης. Η δραστήρια ουρά συμβάλλει τόσο στην τοποθέτηση και το ίσιωμα του εμπρός μέρους, όσο και το αγνό θέαμα.

Αυτή η λέξη, βέβαια, είναι συνώνυμη της πίσω κίνησης. Επίσης αν υπάρχει γνώστης στα πηδάλια, δεν χρειάζεται να έχεις M3 για «ζωγραφίσεις». Ακόμα και μια Compact μπορεί να αφεθεί στις αγκάλες της πλαγιολίσθησης, αρκεί να βοηθάει και ο συντελεστής πρόσφυσης του οδοστρώματος. Ένα κατέβασμα, ανάποδο τιμόνι και η καμπή βγαίνει όλη με το πλάι.

Μια στροφή, δυο τεχνοτροπίες. Ποια εφαρμόζει καλύτερα την τέχνη του drift;

Get it on Google Play Download on the App Store