Ονειρική BMW M3 GTR V8 σε στυλ Need For Speed (+video)

Η BMW M3 E46 GTR είναι μια από τις πιο σπάνιες, αλλά και επιτυχημένες αγωνιστικά, δημιουργίες των Βαυαρών. Και εμπορικά, θα μπορούσαμε να πούμε κατά κάποιον τρόπο, καθώς στα μέσα των 00’s η «τουμπανιασμένη» E46 σε συνδυασμό μπλε-ασημί ήταν ίσως το πιο διάσημο αυτοκίνητο στον κόσμο, χάρη στο Need For Speed.

Το υπερ-επιτυχημένο franchise της Electronic Arts ήρθε κοντά μας το 1994 και μέχρι σήμερα, αριθμεί 25 διαφορετικές εμφανίσεις και εκατομμύρια υποστηριχτών! Από τις πιο αγαπημένες στιγμές, μνημειώδης και για το εξαιρετικό soundtrack, ήταν το Most Wanted του 2005. Εκεί, ο ήρωας μας έχει μια M3 E46 GTR, την οποία χάνει στην αρχή του παιχνιδιού. Από τούδε και μέχρι την ολοκλήρωση του Career Mode, αγωνίζεται για να την ξανακερδίσει. Κατά συνέπεια, η M3 γνώρισε απίστευτη αποδοχή παγκοσμίως και έγινε ευρέως γνωστή η έκδοση GTR.

Η αγωνιστική ήταν ήδη σαρωτική στην κατηγορία της στους αγώνες αντοχής, όμως η έκδοση δρόμου παρέμενε μυστήριο. Η BMW κατασκεύασε μόλις 10 για την εξασφάλιση homologation, εκ των οποίων τα 3 πρωτότυπα δοκιμών. Οι Βαυαροί υποστηρίζουν πως από τα εναπομείναντα 6, το ένα βρίσκεται στο μουσείο της εταιρίας και τα υπόλοιπα 5 κάπου στον κόσμο. Υπάρχουν πολλοί, ωστόσο, που ισχυρίζονται πως δεν κατασκευάστηκαν ποτέ τα υπόλοιπα 6, με την homologation να εξασφαλίζεται από τα προαναφερθέντα 4 αυτοκίνητα και αδιαφανείς διαδικασίες.

Όπως και να ‘χει, πρόκειται για μια από τις πιο σπάνιες BMW. Κάτω από το καπό δεν έχει τον S54 3.2 εξακύλινδρο εν σειρά, αλλά τον P60B40 4.0λιτρο V8 (εδώ με τον μεγαλύτερο S62 των 4.9 λίτρων). Η απόδοση του φτάνει τα 450 άλογα, αν και σε κάποιες περιπτώσεις είχε αναφερθεί (και προκαλέσει καταγγελίες από άλλες ομάδες, κυρίως από την Porsche) πως ξεπερνούσε τους 550, ακόμα και τους 600.Το κιβώτιο δεν είναι σειριακό, αλλά 6άρι χειροκίνητο, ενώ τη μετάδοση της ισχύος στους πίσω τροχούς αναλαμβάνει ένα μηχανικό μπλοκέ διαφορικό. Αναλογικό, ανόθευτο αυτοκίνητο, με έναν ασύλληπτο ήχο που κάνει και τα αγάλματα να χορεύουν. Πάμε να την απολαύσουμε στην πίστα του Mugello.

Get it on Google Play Download on the App Store