Ομοβροντία με το σπανιότερο Audi RS 6 (+video)

Βελτιωμένα RS 6 υπάρχουν πάρα πολλά. Μεγάλος αριθμός εξ αυτών προέρχεται από την ABT. «Πειραγμένα» με εργοστασιακή σφραγίδα, όμως, ελάχιστα. Μια 150άδα, για την ακρίβεια. Όσα Nogaro Edition παρήχθησαν το 2018, δηλαδή, από τη συνεργασία Audi-ABT.

Το RS 6 Nogaro πρόκειται για τη σπανιότερη και πιο συλλεκτική εκδοχή του μοντέλου, τόσο από πλευράς παραγωγής όσο και χαρακτηριστικών. Το Nogaro παίρνει όνομα και χρώμα από την αντίστοιχη απόχρωση του θρυλικού RS 2 Avant, προς τιμήν του οποίου εξελίχθηκε το εν λόγω RS 6. Ο 4.0 V8 twinturbo αφέθηκε από την Audi στις περιποιήσεις της ABT, αποκτώντας 100 ίππους και 130 Nm παραπάνω από το απλό Performance C7 χάρις στο νέο δίδυμο εγκεφάλου-εξάτμισης. Με 705 άλογα και 880 Nm ροπής, το RS 6 Nogaro Edition θέλει 3,4 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και φτάνει μέχρι τα 320 χλμ./ώρα τελικής, όπου παρεμβαίνει ο ηλεκτρονικός περιοριστής.

Οι αριθμοί αυτοί ανταποκρίνονται με απόλυτη πιστότητα σε εκείνους του σημερινού RS 6 Performance, το οποίο χρειάζεται 3,2 δλ. για τα 100 χλμ./ώρα από στάση. Η τελική σε αυτό περιορίζεται στα 305 χλμ./ώρα, συνεπώς το Nogaro παραμένει το ταχύτερο RS 6 μέχρι σήμερα και ένα από τα γρηγορότερα Audi παραγωγής (ως τέτοιο λαμβάνεται, αφού κυκλοφόρησε κανονικά από το Ίνγκολσταντ). Στο video του AutoTop NL μπορούμε να απολαύσουμε την κορωνίδα των RS τέρμα γκάζι, «αμολητού» στην autobahn να διερευνήσει την κορυφογραμμή του κοντέρ. Η καλύτερη προσπάθεια δεν έφτασε στον κόφτη των 320 χλμ./ώρα, αλλά και τα 314 χλμ./ώρα είναι κορυφαία επίδοση.

Get it on Google Play Download on the App Store