O Ken Block «γονατίζει» το RAM TRX 702HP (+video)

Το RAM 1500 TRX είναι το ισχυρότερο αγροτικό παραγωγής με κινητήρα εσωτερικής καύσης (γιατί έχουμε και τα ηλεκτρικά πια), όλων των εποχών. Ο Ken Block συνιστά έναν από τους πιο θεαματικούς οδηγούς όλων των εποχών. Τι προκύπτει όταν συνδυάζεις όλες αυτές… τις εποχές; Θέαμα που ξεσηκώνει ακόμα και Βουδιστές μοναχούς!

Ο Αμερικανός stunt man και (όχι τόσο πετυχημένος) οδηγός αγώνων κατά καιρούς πιάνει στα χέρια του πανίσχυρες κατασκευές, τόσο βελτιωμένες όσο και παραγωγής. Το pick up με τον κομπρεσοράτο V8 των 6.2 λίτρων και 702 ίππων δεν θα μπορούσε να του γλιτώσει, στο στοιχείο του RAM μάλιστα. Block και 1500 TRX ξέδωσαν εκτός δρόμου, «σκάβοντας» και πραγματοποιώντας εντυπωσιακούς συνδυασμούς αλμάτων-drift, όπου το κτήνος των σχεδόν 3 τόνων (2.866 κιλά) λίγο έλειψε να βρεθεί στους δυο τροχούς.

Πέραν των 702 αλόγων, o μηχανικά υπερσυμπιεζόμενος οκτακύλινδρος παράγει 881 Nm ροπής και μετατρέπει τους τέσσερις τροχούς σε «εκτοξευτήρες», μέσω του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου και της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης τετρακίνησης. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση που έρχονται σε 4,5 δλ., το 0-160 χλμ./ώρα σε 10,9 δλ. και το 400άρι σε 12,9 δλ. πιστοποιούν την κορυφαία δυναμική του TRX, η οποία περνά σε άλλη διάσταση μέσα από τα ικανότατα χέρια του φημισμένου showman.

Get it on Google Play Download on the App Store