Ήχος και θέαμα με το «ντριφτάδικο» νέο Audi RS 3

Το νέο Audi RS 3 δεν πρόκειται απλά για μια ανανεωμένη ή απλά αναβαθμισμένη εκδοχή του προηγούμενου μοντέλου. Πλέον μιλάμε για ένα mega hatch που θέτει ρεκόρ όλων των εποχών για την κατηγορία και διαθέτει drift mode!

Φυσικά, στο μηχανοστάσιο δεν θα μπορούσε να φωλιάζει κάτι διαφορετικό από τον πεντακύλιδρο 2.5 TFSI. H μοναδική χροιά του συνδυάζεται με καταιγιστικές επιδόσεις, κι ας παρουσιάζει αλλαγές μόνο στη ροπή σε σχέση με πριν. Η ισχύς παραμένει στους 400 ίππους και αποδίδεται στις 5.600 σ.α.λ., όμως η ροπή παρουσιάζεται αυξημένη κατά 20 Nm, αγγίζοντας πλέον τα 500 Nm στις 2.250 – 5.600 σ.α.λ. Η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 3,8 δλ., με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα ή τα 280 χλμ./ώρα (αναλόγως πακέτου). Με το πακέτο RS Dynamic και τα κεραμικά φρένα, κόφτης μετατοπίζεται άλλα 10 χλμ./ώρα παραπάνω και κάνει το RS 3 κάτοχο ρεκόρ τελικής στα χρονικά των hot/mega hatches, με 290 χλμ./ώρα!

Το κορυφαίο A3, ωστόσο, δεν ήταν ποτέ αυτοκίνητο μόνο για την ευθεία. Για αυτό (και λόγω Mercedes-AMG A45 S – VW Golf R) τοποθέτησαν το RS Torque Splitter στον πίσω άξονα, προσφέροντας για πρώτη φορά drift mode («RS Torque Rear» το ονομάζει η Audi). Ουσιαστικά πρόκειται για έναν νέο κατανεμητή ροπής που διαμοιράζει τη ροπή κίνησης μεταξύ των πίσω τροχών με πλήρως μεταβλητό τρόπο. Κατά τη δυναμική οδήγηση, ο κατανεμητής ροπής αυξάνει τη ροπή κίνησης στον πίσω εξωτερικό τροχό, γεγονός που μειώνει σημαντικά την τάση υποστροφής και προσδίδει χαρακτηριστικά πισωκίνητου! Με δυο λόγια, το νέο RS 3 βγάζει λιγότερα «μούτρα» και μπορεί παράλληλα να «γυρίσει» πολύ πιο εύκολα. Για του λόγου το αληθές, απολαύστε!

Get it on Google Play Download on the App Store