Η νέα BMW M2 σπάει τους κόφτες (+video)

Η νέα BMW M2 έχει δείξει «τα δόντια» της στις στροφές και το Nurburgring, αξιοποιώντας στο μέγιστο τα 460 άλογα και τα 550 Nm από τον 3.0λιτρο twinturbo εξακύλινδρο εν σειρά, χάρη και στα «μαγικά» το M GmbH σε αναρτήσεις, σασί και ηλεκτρονικά. Η απόλυτη Σειρά 2 Coupe, ωστόσο, είναι πολύ δυνατή και στην ευθεία.

Τα επίσημα νούμερα τοποθετούν την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα στα 4,1 δλ. και την τελική σε δυο επίπεδα, ανάλογα του πού επεμβαίνει ο κόφτης. Η κανονική έκδοση σταματά στα κλασικά 250 χλμ./ώρα, ενώ το M Driver’s Package «ξεκλειδώνει» άλλα 35 χλμ./ώρα φτάνοντας στα 285 χλμ./ώρα. Επίδοση, φυσικά, που αποτελεί ρεκόρ για τα δεδομένα του μοντέλου. Στην πραγματικότητα πάντως, η G87 μπορεί να πάει ακόμα υψηλότερα – και με πολλή άνεση. Όπως θα παρακολουθήσουμε στο video του AutoTopNL, τα 285 χλμ./ώρα που ανακοινώνονται αποδεικνύονται χαμηλό -τρόπον τινά- ταβάνι.

Η ισχυρότερη M2 μέχρι σήμερα ανεβάζει χιλιόμετρα καταιγιστικά, ξεπερνώντας τα 270 χλμ./ώρα μόλις με 6η σχέση στο 8άρι αυτόματο. Η 7η ανοίγει τον ορίζοντα μέχρι τα 280, έπειτα τα 285 και εν συνεχεία μέχρι τα 290 χλμ./ώρα, την ώρα που το κοντέρ συνεχίζει να γράφει μέχρι τα 293 χλμ./ώρα! Πάντα με μία σχέση «ρεζερβέ» και τον οδηγό να αφήνει το γκάζι. Αν επέμενε, δεν αποκλείεται να βλέπαμε και 295 χλμ./ώρα, Βέβαια οι αριθμοί αυτοί αφορούν το ταχύμετρο, το οποίο γνωρίζουμε ότι «κλέβει». Στο GPS εμφανίζονται 286 χλμ./ώρα, που και πάλι είναι υψηλότερα (έστω για ελάχιστα) από τον εργοστασιακό ισχυρισμό.

Get it on Google Play Download on the App Store