Huracan Sterrato «βούτηξε» ώρες μετά την αγορά της (+video)

Η Lamborghini Huracan Sterrato είναι αναμφισβήτητα το πιο offroad υπεραυτοκίνητο της αγοράς. Το λέει το όνομά της (Sterrato=χωμάτινη), το δηλώνει η εμφάνιση και τα χαρακτηριστικά της (προστατευτικά, ποδιές, 171 χλστ. απόστασης από το έδαφος). Να το ξέρει και ο οδηγός της είναι το θέμα. Γιατί ναι μεν είναι το πιο ικανό supercar εκτός δρόμου, αλλά δεν έγινε ξαφνικά η Huracan… Lada Niva.

Καταρχάς, μόνο και μόνο ο αέρας από το έδαφος θέλει προσοχή. Τα 171 χλστ. είναι 44 χλστ. πάνω από την κανονική Huracan, αλλά βρίσκονται σημαντικά πιο κάτω ακόμα και από τα πιο νορμάλ SUV (190-200 χλστ. μέσος όρος). Επίσης εδώ δεν έχουμε άκαμπτους άξονες, αλλά διπλά ψαλίδια. Συνεπώς η ελευθερία άρθρωσης της ανάρτησης έχει πεπερασμένα όρια. Η Huracan μπορεί να κάνει 0-100 χλμ./ώρα σε 3,4 δλ. στο χώμα, όπως δηλώνει περήφανα η Lamborghini, και να σε βοηθήσει να πάρεις γωνίες WRC χάρις στους 610 ίππους του 5.2 V10, αλλά μόνο σε δεδομένα τερέν.

Σε πατημένο χώμα και νορμάλ λάσπη, η Sterrato αισθάνεται σαν στο σπίτι της. Από εκεί και πάνω, όμως, χρειάζεται προσοχή. Μεγάλες πέτρες, έντονα νεροφαγώματα, παχιές λάσπες και βαθιοί νερόλακκοι μπορούν να δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα. Αν ο άνθρωπος στο τιμόνι δεν ξέρει τι κάνει ή υπερεκτιμήσει τις δυνατότητες του αυτοκινήτου, τότε η οδική θα πρέπει να είναι στην ταχεία κλήση. Ο Ron, όπως ονομάζεται ο YouTuber που μας χαρίζει το video, πήγε με τον φίλο του να αγοράσει τη Huracan Sterrato.

Με το που πήρε τη Sterrato άρχισε τις δηλώσεις περί offroading, υποσχόμενος πως «σε λίγες ώρες θα είναι καλυμμένη με λάσπες». Λίγο πάνω από 100 χλμ. αργότερα, η χωμάτινη Huracan άφησε την άσφαλτο και μπήκε σε έναν αρκετά βατό χωματόδρομο. Σε κάποια φάση βλέπουμε ένα Toyota Corolla, οπότε μόνο hardcore δεν είναι το έδαφος. Ο νορμάλ χωματόδρομος, ωστόσο, σε ένα σημείο τέμνεται από ποταμάκι. Και όπως ξέρουμε, οτιδήποτε έχει νερό εκτός δρόμου θέλει έλεγχο. Ευτυχώς εδώ κάτι τέτοιο έγινε, με τον οδηγό να κάνει πρώτα ένα δοκιμαστικό πέρασμα για να δει αν περνάει το αυτοκίνητο. Στη συνέχεια επανέλαβε το «μπλουμ» με περισσότερα χιλιόμετρα, σηκώνοντας θεαματικά νερό δίχως κανένα απολύτως πρόβλημα.

Get it on Google Play Download on the App Store