Γιαγιά πηγαίνει «τάπα» με 911 GT3 RS στη Μόντσα!

Οι περιπτώσεις ηλικιωμένων που έχουν/οδηγούν/αγαπούν σπορ ή αυτοκίνητα επιδόσεων, είναι από τις χαρωπές και αισιόδοξες που μπορούμε να συναντήσουμε. Είδαμε πρόσφατα μια 87χρονη που οδηγεί ακόμα το Nissan 200SX, που αγόρασε το 1991. Σήμερα έχουμε ακόμα πιο «σκληροπυρηνικές» καταστάσεις, με μια ηλικιωμένη να οδηγεί «τέζα» μια Porsche 911 GT3 RS στη Μόντσα!

To video μας έρχεται από τον YouTuber MattyB727 και δείχνει πλάνα από μια συμπαθέστατη γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας, να συμμετέχει σε track day με Porsche, στο «Ναό της Ταχύτητας». Δυστυχώς δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την κυρία και την ηλικία της, όμως κρίνοντας από τον τρόπο που κινείται στην ιστορική πίστα, η καρδιά και τα χέρια της το λένε περισσότερο από πολύ νεότερους οδηγούς. Μόνο το γεγονός ότι βάζει φόρμα, μπαλακλάβα, γάντια, κράνος, σύστημα HANS και μπαίνει στην πιο ανόθευτη μορφή της προηγούμενης 911, συνιστά λόγο συγχαρητηρίων.

Λίγο αργότερα, οι λόγοι για εύσημα στη «Speed Granny» (όπως αποκαλείται στο διαδίκτυο) πυκνώνουν. Καταρχάς έχει να κοντρολάρει μια αγωνιστικών καταβολών 911, με απόδοση 520 ίππων στις 8.250 σ.α.λ./470 Nm στις 6.000 σ.α.λ. και κόφτη στις 9.000 σ.α.λ., από τον ατμοσφαιρικό επίπεδο εξακύλινδρο των 4 λίτρων. Πρόκειται για μια κατασκευή που επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα μέσα σε 3,2 δλ., ξεπερνά τα 310 χλμ./ώρα και γυρνάει το Nurburgring σε 6.56.4 (991 GT2 RS και 918 Spyder οι μόνες άλλες Porsche που έχουν κατέβει τα 7 λεπτά στο Nordschleiffe).

Στη Μόντσα τώρα, η 991 GT3 RS ξεπερνά τα 270-280 χλμ./ώρα στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού και χρειάζεται να επιβραδύνει περίπου στα 50 χλμ./ώρα για το πρώτο σικέιν. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για μια από τις γρηγορότερες πίστες στον κόσμο, ούτε τη διαβόητη «Parabolica» που σε βγάζει στην ευθεία. Η ατρόμητη μακρυμάλλα και ασπρομάλλα δεν διστάζει στιγμή, επιτιθέμενη με θέρμη στις στροφές και τα σημεία φρεναρίσματος!

Get it on Google Play Download on the App Store