Boxer μαγεία από το νέο Subaru Impreza 22B (+video)

Η Prodrive αποθέωσε τη λαχτάρα για τα rally replicas, αναβιώνοντας το Subaru Impreza 22B μέσω της restomod εκτέλεσης του P25. Ενός αυτοκινήτου που με το λανσάρισμά του, μας έκανε να παρακαλάμε για κάποια εταιρία να κάνει το ίδιο με το Mitsubishi Evo VI Tommi Makinen, ώστε να ξαναζήσουμε τις αμίμητες μάχες των δυο τους.

Μέχρι -κι άμα- να συμβεί αυτό, αναλαμβάνει το P25 να μας «πάρει τα μυαλά» με την εμφάνιση και το κροτάλισμα του boxer. H πρώτη επίσημη βόλτα έγινε στο Goodwood Festival of Speed, όπου εξαπολύθηκε η δύναμη του αναγεννημένου 22B. Ο 2.5άρης τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος επίπεδος κινητήρας παράγει πάνω από 400 άλογα και 600 Nm, τροφοδοτώντας όλους τους τροχούς μέσω 6τάχυτου σειριακού κιβωτίου, με χρόνο αλλαγών μόλις 80 milliseconds, και ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συστήματοςτετρακίνησης Symmetrical All Wheel Drive. 

Το ανθρακονημάτινο αμάξωμα και το monocoque σασί περιορίζουν το βάρος κάτω από τα 1.200 κιλά, χαρίζοντας ειδική σχέση βάρους-ισχύος καλύτερη από 3 κιλά ανά ίππο! Οι επιδόσεις αναμένονται κάτι παραπάνω από καταιγιστικές, με το 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 3,5 δλ., χάρις και στο launch control προδιαγραφών WRC (!), και την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 270 χλμ./ώρα. Μόλις 25 αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν, με την Prodrive να ζητάει για καθένα εξ αυτών 535.000 ευρώ! Κι επειδή απειροελάχιστοι εξ ημών θα μπορέσουν να κάνουν κανονική βόλτα μαζί του, πάμε μια από τη μεριά του θεατή.

Get it on Google Play Download on the App Store