Δεν είναι δα κανένα μυστικό το γεγονός ότι ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει στραφεί στους τρισδιάστατους εκτυπωτές. Η Ford θα παράγει τα φρένα της κορυφαίας Mustang (της Shelby GT500) κατ’ αυτό τον τρόπο, η BMW ήδη έχει ολόκληρη λίστα με εξαρτήματα που κατασκευάζει με την συγκεκριμένη μέθοδο και όλα δείχνουν πως οι 3D εκτυπώσεις θα διαδραματίσουν πρωτεύοντα ρόλο στην παραγωγή αυτοκινήτων.
Δείτε ακόμα: Οι πρώτες εκτυπωμένες ζάντες στον κόσμο είναι γεγονός (+video)
Όχι ότι αφήνει παραπονεμένο το παρελθόν, όπως θα δούμε σήμερα. Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Jason Fenske από το Engineering Explained, χρησιμοποιεί έναν Wankel υπό κλίμακα για να μας εξηγήσει την μαγεία του περιστροφικού κινητήρα. Το μοντέλο είναι πιστό αντίγραφο του 13B-REW, του επικού κινητήρα που συναντάμε κάτω από το καπό του εξίσου μυθικού Mazda RX-7 FD (το επονομαζόμενο και «Batmobile»). Είναι κατασκευασμένο σε κλίμακα 1/3 και φυσικά τα δυο σειριακά τούρμπο είναι για καλλωπιστικούς σκοπούς, όμως δεν παύει να είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα.
Διαβάστε επίσης: Έλληνες κυνηγιούνται με Honda S2000 και Mazda RX-7 (+video)
Όπως ακριβώς ήταν (και είναι, αν πετύχει κανείς ένα αντίστοιχο RX-7) ο 13B, ο οποίος αρχικά απέδιδε 240 ίππους στις 6.500 σ.αλ. και 294 Nm ροπής στις 5.000 σ.α.λ. από 1.300 κυβικά (2 ρότορες των 654 κ.εκ. συνθέτουν τον ολικό κυβισμό). Στη συνέχεια ανέβηκε στα 255 και έφτασε μέχρι το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο της Ιαπωνίας, ήτοι τα 280 άλογα. Τα δυο σειριακά τούρμπο υποτίθεται φρόντιζαν για την ομαλή παροχή της ισχύος, με το μικρό να λειτουργεί μέχρι τις 3.000 σ.α.λ. και το μεγάλο να αναλαμβάνει από εκεί και πάνω. Παρόλα αυτά, το RX-7 FD έμεινε στην Ιστορία ως ένα από τα πιο απότομα αυτοκίνητα, καθότι αυτή η εναλλαγή στην παροχή δύναμης εξασφάλιζε μια μεγαλοπρεπέστατη «σφαλιάρα» στο πίσω μέρος, με τον οδηγό να καλείται σε «επιχειρήσεις διάσωσης». Μέρος του μύθου για το ιαπωνικό sportscar, όπως και ο αξέχαστος περιστροφικός κινητήρας.