Ασταμάτητο Suzuki Jimny δεν μασάει πουθενά (+video)

Το Jimny είναι ένα από τα πιο γνωστά «αγριοκάτσικα» της αυτοκίνησης. Το μικρό Suzuki πηγαίνει παντού και διαπρέπει σε κάθε είδους τερέν μακριά από την άσφαλτο, εκμεταλλευόμενο στο έπακρο τις συμπαγείς διαστάσεις, τους άκαμπτους άξονες, το πλαίσιο τύπου σκάλας, την παραδοσιακή τετρακίνηση και τους ελάχιστους προβόλους. Προσόντα που, όπως θα δούμε, μπορούν να φανούν εξαιρετικά χρήσιμα και μακριά από τα βουνά.

Ο σκληραγωγημένος Ιάπωνας δεν χρειάζεται να κάνει κύκλους, ας πούμε, προκειμένου να βρει μονοπάτι ή δρόμο, ακόμα κι αν μπροστά του έχει ένα «χάσιμο» αρκετών εκατοστών. Στην προκειμένη μιλάμε για κάτι σαν περβάζι, με ύψος τουλάχιστον 40 εκατοστών. Σχεδόν οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο, SUV ή 4×4, θα έκανε γύρες ψάχνοντας ένα ηπιότερο σημείο να κατέβει. Ο οδηγός του «Τζίμη» όμως, δεν απασχολείται από τέτοιες έγνοιες. Ειδικά όταν ξέρει να το πάει, προσεγγίζοντας το σημείο με προσοχή και υπό την κατάλληλη γωνία, ώστε να εκμεταλλευθεί την ελευθερία άρθρωσης στις αναρτήσεις.

Το Jimny διαθέτει τρομερές γωνίες για off roading (προσέγγισης 37 μοίρες, ράμπας 28 μοίρες, αποχώρησης 49 μοίρες), οι οποίες έρχονται να «κουμπώσουν» στα 210 χλστ. της απόστασης από το έδαφος, τα τριπλά μπλοκέ διαφορικά, το βοηθητικό κιβώτιο και το χαμηλό βάρος (λίγο πάνω από 1 τόνο). Αν είναι και βελτιωμένο, όπως φαίνεται το συγκεκριμένο, τότε δεν υπάρχει εμπόδιο ικανό να σταθεί μπροστά του – ή από κάτω του.

Get it on Google Play Download on the App Store