«Ζωγραφίζουν» σε πωλήσεις οι BMW M και Mercedes-AMG

Οι πωλήσεις των αυτοκινήτων βρίσκονται σε ανοδική τροχιά, δίχως μάλιστα αυτό να αφορά μόνο τις πιο εμπορικές κατηγορίες. Εξαιρετικούς δείκτες ανάπτυξης σημειώνουν και τα sportscars, όπως αποδεικνύουν τα νούμερα των BMW M και Mercedes-AMG.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ταξινομήσεων στην Ευρώπη, πάνω από 19.600 δημιουργίες του M GmbH πουλήθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, σηματοδοτώντας αύξηση 58% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Πολύ καλά τα πηγαίνουν οι κορυφαίες «Μπέμπες» και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, όπου βρήκαν αγοραστή για πρώτη φορά 16.400 αυτοκίνητα. Και μιλάμε πάντα για τις καθαρόαιμες BMW M, όχι τις «ντεμί» στο στυλ της M340i και i4 M50. Ως τέτοια εννοείται λογίζεται η θεόρατη XM, που εξάλλου είναι η μοναδική M με εξέλιξη ως τέτοια από την αρχή. Η XM λοιπόν διατέθηκε σε 1.171 μονάδες στις Η.Π.Α., ξεπερνώντας σε πωλήσεις πολύ φθηνότερα μοντέλα των Βαυαρών, όπως η Z4. Σημειωτέον, η ΧΜ ξεκινά στην Αμερική από τις 159.995 δολάρια (150.931 ευρώ).

Εξίσου καλά τα κατάφεραν και οι «απέναντι». Η Mercedes-AMG σημείωσε αύξηση πωλήσεων κατά 57%, βάζοντας στους δρόμους 13.700 νέα τετράτροχα στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου μόνο στην Ευρώπη. Οι νέες SL 43 και 63 παίζουν μεγάλο ρόλο σε αυτό, ωστόσο η πιο δημοφιλής γρήγορη Mercedes-AMG είναι ανταγωνίστρια της XM, εξίσου ακριβή, θηριώδης και SUV. Ο τίτλος της πιο καλουπουλημένης «Α-Με-Γκε» δεν πάει σε καμία άλλη, από την G 63, η οποία έφτασε σε σημείο να αντιπροσωπεύει σχεδόν 1 στις 4 νέες AMG!

Get it on Google Play Download on the App Store