World Performance Car 2024 το Hyundai Ioniq 5 N

Η Hyundai συνέχισε το νικηφόρο σερί της στα World Car Awards με το αμιγώς ηλεκτρικό όχημα υψηλών επιδόσεων Ioniq 5 N να αναδεικνύεται World Performance Car για το 2024. Αυτή είναι η τέταρτη μεγάλη νίκη της γκάμας Hyundai Ioniq 5 στα World Car Awards τα τελευταία τρία χρόνια. Η σημερινή νίκη εδραιώνει τη θέση του Ioniq 5 N ως πρωτοπόρου στην αγορά, καθώς συνεχίζει να ξεπερνά τους αντιπάλους του με την εξαιρετική τεχνολογία υψηλών επιδόσεων που διαθέτει.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι και μας τιμά πολύ η κατάκτηση του διάσημου βραβείου World Performance Car για το Ioniq 5 N μας» δήλωσε ο κ. Jaehoon Chang, President και CEO της Hyundai Motor Company. «Αυτή η αναγνώριση αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης της Hyundai να ξεπεράσει τα όρια των επιδόσεων των ηλεκτρικών οχημάτων και της καινοτομίας. Είναι πραγματικά ευχάριστο να βλέπουμε τις προσπάθειές μας να επιβραβεύονται με συνολικά επτά τίτλους World Car Awards τα τελευταία τρία χρόνια. Είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε το νικηφόρο σερί μας και εδραιώνουμε τη θέση της Hyundai ως ηγέτη στην παγκόσμια βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων».

Τα World Car Awards ανακοίνωσαν τους νικητές του φετινού διαγωνισμού σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαρτίου 2024 κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης 2024 (NYIAS). Οι πολλές υποψηφιότητες της Hyundai Motor αντικατοπτρίζουν την εδραίωσή της στην παγκόσμια σκηνή και βασίζονται στην προηγούμενη επιτυχία της στα World Car Awards. Τα Ioniq 5 και Ioniq 6 κατέκτησαν τους κορυφαίους τίτλους των World Car Awards το 2022 και το 2023 στις κατηγορίες World Car, World Electric Vehicle και World Car Design.

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της Hyundai N, το Ioniq 5 N αντιπροσωπεύει μια νέα κατηγορία ηλεκτρικών οχημάτων υψηλών επιδόσεων εστιασμένων στον οδηγό μέσω νέων τεχνολογιών και υψηλών δυνατοτήτων σε πίστα, σηματοδοτώντας το πρώτο βήμα στη στρατηγική ηλεκτροκίνησης της μάρκας N. Συνδυάζει την τυπική Electric Global Modular Platform (E-GMP) του IONIQ 5 με τις τεχνολογίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Hyundai N και αξιοποιεί την τεχνογνωσία της από τα ηλεκτροκίνητα «Rolling Labs» για να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες υψηλών επιδόσεών του. Το Ioniq 5 N έχει επαινεθεί ευρέως στα μέσα ενημέρωσης ως «πρωτοποριακό», «game changer» και «σημείο αναφοράς» για ηλεκτρικά οχήματα υψηλών επιδόσεων. Τα World Car Awards είναι μια ετήσια εκδήλωση στην οποία 100 διεθνείς κριτές από 29 χώρες διενεργούν test-drives και ψηφίζουν από μια γκάμα επιλεγμένων οχημάτων τα καλύτερα οχήματα ανά κατηγορία.

Από πλευράς επιδόσεων, οι 610 ίπποι και τα 740 Nm ροπής (650 άλογα/770 Nm για 10 δλ., μέσω του N Grin Boost) από τους δυο ηλεκτροκινητήρες προσφέρουν επιτάχυνση 3,5 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα (3,4 δλ. με το N Grin) και ηλεκτρονικά περιοριζόμενη τελική 260 χλμ./ώρα, που είναι από τις υψηλότερες σε EV ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Get it on Google Play Download on the App Store