VW Golf MK4 με 1 εκατ. χλμ. μηδένισε το κοντέρ

Ένα VW Golf MK4 έφτασε στο ορόσημο του 1 εκατομμυρίου χιλιομέτρων, σε βαθμό που δεν το πίστευε το ίδιο, το κοντέρ! Ένα επίτευγμα που συνοδεύτηκε από δωροεπιταγή στον κάτοχό του, για φθηνότερα σέρβις από την αντιπροσωπεία που το αγόρασε.

Ο Markus Gilsing μοιράζεται με τη γυναίκα του το μπλε Golf, από το 2000. Μια 24ετία γεμάτη είναι στους δρόμους το μικρομεσαίο VW, γράφοντας κοντά στα 1.600 χλμ. κάθε εβδομάδα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ο Gilsing αγόρασε το MK4 από τη γυναίκα του (τότε σύντροφος) χρόνια πριν, όταν το οδόμετρο έγραφε 376.000 χλμ. και μπήκε στο συνεργείο λόγω σπασμένης μπιέλας. Οι επισκευές περιλάμβαναν νέα μπιέλα, νέο πιστόνι και νέα κεφαλή, κάνοντας το Golf ικανό να διανύσει σχεδόν άλλες 500.000 χλμ., μέχρι την επόμενη γερή ζημιά. Στις 826.000 χλμ. έσπασε το μοτέρ, όμως ούτε αυτό πτόησε τον Γερμανό. Ένας καινούργιος (μεταχειρισμένος, δηλαδή, αλλά σε πολύ καλή κατάσταση) 1.9 TDI πήρε θέση στο μηχανοστάσιο, φτάνοντας το μικρομεσαίο από το Βόλφσμπουργκ στο ορόσημο του 1 εκατ. χλμ.

Ένδειξη, ωστόσο, την οποία ο Gilsing δεν είδε ποτέ στο κοντέρ. Με το που πήγαν να αλλάξουν τα ψηφία από το 999.999, εμφανίστηκαν στις θέσεις τους ισάριθμες παύλες. Το οδόμετρο μηδένισε μεν, συνεχίζει ακάθεκτο να καταγράφει χιλιόμετρα δε. Πάνω από 1.000 χλμ. καθημερινά, σταθερά, λόγω της εργασίας του Gisling στα Γερμανικά Ταχυδρομεία. Για να τον ευχαριστήσει/τιμήσει, η μάντρα από την οποία είχε αγοραστεί αρχικά το Golf τού έκανε δώρο κουπόνι 500 ευρώ, για την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να επισκεφθεί το συνεργείο! Όχι μόνο για ζημιά, βέβαια, αλλά και για τις ανάγκες της προγραμματισμένης συντήρησης.

Get it on Google Play Download on the App Store