Τσεκάρει τιμολόγια το ηλεκτρικό Toyota Hilux

Όλοι μας ψάχνουμε να βρούμε άκρη με τα πράσινα/κόκκινα/κίτρινα/μπλε τιμολόγια της ΔΕΗ, και δεν τη βρίσκουμε κιόλας. Ανάλογους προβληματισμούς θα έχει και το Toyota Hilux σε λίγο καιρό, καθώς ετοιμάζεται να φορέσει για πρώτη φορά την ταμπέλα «ηλεκτρικό».

Το Hilux BEV παρουσιάστηκε πρώτη φορά πριν δυο χρόνια, ως πρωτότυπο. Αμέσως, όμως, άρχισαν να κυκλοφορούν πληροφορίες πως η απόφαση για πέρασμα στην παραγωγή, ήτο ειλημμένη. Τώρα έρχεται η επιβεβαίωση, μέσω του προέδρου της Toyota Ταϊλάνδης. Η ασιατική χώρα είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές pick up στον κόσμο, κάνοντας διαρκώς σχέδια για εμπλουτισμό του στόλου οχημάτων με αμιγώς ηλεκτρικά. Το Hilux BEV είχε ούτως ή άλλως ανακοινωθεί πως θα έκανε τις πρώτες, πιλοτικές, του βόλτες εκεί ως τάξι, αλλά πλέον επιβεβαιώνεται πως μέχρι το τέλος του 2025 θα πάει στις αντιπροσωπείες της Toyota κανονικά, δίχως περιορισμούς.

Η ανακοίνωση ήρθε από το Reuters και τον CEO της Toyota Ταϊλάνδης, Noriaki Yamashita, ο οποίος δήλωσε πως το ηλεκτρικό Hilux θα μπει στην παραγωγή εντός του επόμενου ενάμιση χρόνου. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν μοιράστηκε, πέρα από ότι θα γίνουν δοκιμές στην πόλη Pattaya, στα ανατολικά της χώρας. Λεπτομέρειες δεν ανακοινώνονται ούτε σχετικά με το Hilux BEV, αλλά εμφανισιακά τουλάχιστον έχει μεγάλες διαφορές σε σχέση με το κανονικό. Η κλειστή μάσκα είναι η σημαντικότερη, όπως και το πορτάκι για τη θύρα φόρτισης. Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών τώρα, το μόνο που έχει ακουστεί από τα χείλη των Ιαπώνων είναι πως η αυτονομία του πρωτοτύπου, στην παρουσίασή του το 2022, κυμαίνεται στα 230 χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store