Το Tesla Cybertruck παίρνει τα βουνά (+video)

 

Ξεκίνησε με άθραυστα τζάμια που τελικά σπάγανε, συνέχισε με αλλεπάλληλες καθυστερήσεις, όμως πλέον το Cybertruck είναι έτοιμο για τους δρόμους, αλλά και πέρα από αυτούς. Η Tesla ήδη κατασκεύασε το πρώτο αυτοκίνητο, συνεχίζοντας παράλληλα τις δοκιμές εξέλιξης ώστε να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα νεότητας (που είναι δεδομένα, ειδικά για Tesla) εν τη γενέσει τους. Δοκιμές που περιλαμβάνουν μπόλικο off roading, καθότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για pick up.

Το πολυαναμενόμενο μοντέλο απαθανατίστηκε στο πάρκο εκτός δρόμου οδήγησης του Hollister Hill, στην Καλιφόρνια, να τεστάρει αντοχές πλαισίου, διαδρομές ανάρτησης, ελευθερίες άρθρωσης τροχών, προστατευτικές ποδιές και οτιδήποτε άλλο, μπορεί να απασχολήσει ένα αυτοκίνητο σε δύσβατα τερέν. Ο οδηγός του Cybertruck πάει όπως πρέπει σε τέτοιες συνθήκες, τουτέστιν αργά και προσεκτικά, με το ηλεκτρικό pick up να δείχνει απροβλημάτιστο στις περισσότερες περιπτώσεις. Η αερανάρτηση φαίνεται ρυθμισμένη στο υψηλότερο mode της, ενώ τα λάστιχα είναι καθαρά χωμάτινα. Σε ένα σημείο, ωστόσο, εμφανίστηκαν δυσκολίες, όταν στην ανάβαση ενός μικρού λόφου το Cybertruck έμεινε να σπινάρει για αρκετή ώρα, προφανώς γιατί κάποιοι τροχοί δεν έκαναν επαφή με το έδαφος λόγω ανωμαλιών.

Οι τεράστιες διαστάσεις (5.885 χλστ., πλάτος 2.027 χλστ., ύψος 1.905 χλστ., μεταξόνιο 3.000 χλστ.) δεν είναι ό,τι καλύτερο για off roading, με τις πέτρες και τα δέντρα να καραδοκούν δεξιά-αριστερά. Όλες οι εκδόσεις θα είναι τετρακίνητες, ωστόσο, πλην αυτής με τον μονό ηλεκτροκινητήρα (διαθέσιμο και με 2 ή 3)  όπου η κίνηση θα μεταδίδεται στον πίσω άξονα. Η επιτάχυνση στα 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 4,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα τερματίζει στα 190 χλμ./ώρα. Για όποιον επιζητά το κάτι παραπάνω, προτεινόμενη είναι η έκδοση με τα 3 μοτέρ που καταφέρνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα και τελική 210 χλμ./ώρα. Την ίδια στιγμή η Αμερικάνικη εταιρεία υπόσχεται αυξημένη αυτονομία, της τάξης των 800 χιλιομέτρων και μεγάλες δυνατότητες ρυμούλκησης, αγγίζοντας τους 6,35 τόνους. Η μπαταρία χωρητικότητας 200 kWh θα είναι σε θέση να φορτίσει σε 45 λεπτά, αρκεί να υπάρχει ταχυφορτιστής DC.

Get it on Google Play Download on the App Store